Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Reklam delil oldu, aranıyor!

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin 'işaret fişeği' olarak değerlendiren, kapatılan Zaman gazetesinin darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınladığı, "Sükutun Çığlığı" adlı reklam videosu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen darbe soruşturması dosyasına delil olarak konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 08:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Reklam delil oldu, aranıyor!
Gazetenin o dönem genel yayın yönetmeni olan Ekrem Dumanlı hakkında, darbe suçundan yakalama kararı çıkarıldı.

Habertürk'ün haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, 'Sükutun Çığlığı' adıyla 5 Ekim 2015 günü yayınlanan reklam filminde, darbe sonrasına göndermeler yapılması dikkat çekmişti. Önce siren seslerinin duyulduğu, ardından bir bebeğin gülüşünün ekrana geldiği reklamın yayınlanmasından 9 ay 10 gün sonra, 15 Temmuz'da darbe girişiminin gerçekleşmesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, videoyu darbe soruşturması dosyasına delil olarak koydu.




Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay, gazetenin o dönem genel yayın yönetmeni olan Ekrem Dumanlı'nın reklam filmiyle ilgili ifadesini almak istedi. Fakat Dumanlı ifade çağrısına cevap vermedi. Savcı Tuncay, firari olarak aranan Ekrem Dumanlı hakkında yeni bir yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Talebi değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Tutuklamaya yönelik çıkarılan karar çerçevesinde firari Ekrem Dumanlı görüldüğü yerde yakalanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.