Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Referandum sürecinde bomba yenilik!

16 Nisan’da yapılacak referandum için düzenlenecek mitinglerde özel olarak eğitimden geçirilen polisler görevlendirilecek. Üniformaları diğer polislerden farklı olacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2017 08:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2017 08:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Referandum sürecinde bomba yenilik!

Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemini içeren anayasa değişikliğine yönelik referandum kampanyası için liderler meydanlara inmeye hazırlanırken, hükûmet provokasyon ve saldırı ihtimaline karşı mitingler için yeni önlemleri devreye sokma kararı aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında hafta başı yapılan Bakanlar Kurulunda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun terörle mücadele ve referandum kampanyası için alınacak güvenlik önlemleri konusunda detaylı bir sunum yaptığı öğrenildi. Terör örgütlerinin referandum yaklaşırken sansasyonel eylemler yapabileceği, siyasiler başta olmak üzere ses getirecek saldırılara yönelebileceği ihtimali sebebiyle özellikle miting alanlarında geniş güvenlik tedbirleri alınacağı bilgisi verildi. Referandumu sabote etmeye yönelik olaylara meydan verilmemesi için son dönemde sonuç alıcı operasyonların yapıldığı da kaydedildi.
 
2 BİN KİŞİLİK EKİP
 
 Referandum kampanyası için Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere siyasi parti liderlerinin yapacağı mitinglerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik görev yapacak özel bir ekip oluşturuldu. Yaklaşık 2 bin polisten oluşan özel ekip, mitingler için alınacak güvenlik önlemleri konusunda özel eğitimden geçirildi. Her parti için 350-400 civarında polis tahsis edildi. Bu polislerin üniformaları diğer güvenlik görevlilerinden ayrı olacak. Miting alanındaki bütün tedbirlerden sorumlu olacak ekip, yüz tanıma sistemi dâhil her türlü teknolojik imkândan yararlanacak. AK Parti, CHP ve MHP’nin düzenleyeceği her miting için önceden o şehre gidip tüm önlemleri alacak ‘Referandum polisleri’ 16 Nisan’a kadar görev yapacak. (Türkiye)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.