Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan Bayramı geldi, peki tatil kaç gün?

Ramazan Ayı’nın sonuna yaklaştığımız şu günlerde, bayram tatilinin kaç gün olacağı ve bu sürede resmi kurumların nasıl işlemeye devam edeceği gibi sorular yanıt arıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2015 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2015 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ramazan Bayramı geldi, peki tatil kaç gün?
 Son yıllarda Ramazan Ayı’nın yaz aylarına denk gelmesi ile çeşitli tatil planları da bayramla birlikte geliyor. 13 Temmuz gecesine denk gelen Kadir Gecesi’nin ardından bayram arefesi ise 16 Temmuz Perşembe. Ramazan Bayramı 17-18-19 Temmuz günlerinde kutlanacak. Bayram, Pazar günü sona erecek.

 

PERŞEMBE DE TATİL

Başbakanlıktan yapılan açıklamada arefe gününün de bayram tatiline dâhil edildiği ve sürenin dört güne çıkarıldığı bildirildi.

Yapılan açıklama şu şekilde;

Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu 16 Temmuz Perşembe günü Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların yarım gün izinli sayılmasını ilişkin yazıyı imzalamıştır.

Buna göre, gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Ramazan Bayramı'nın arifesi 16 Temmuz 2015 Perşembe günü idari izinli sayılacaktır.

 

PTT VE BANKALAR BAYRAMDA ÇALIŞACAK MI?

PTT şubelerinin yarım gün çalışacağı özel bankaların ise normal hizmet vermeye devam edeceği belirtiliyor. Ziraat Bankası, İş bankası ve Halk Bankası’ndan henüz kesin bir açıklama gelmedi. Bayram süresince ATM’lerden tüm işlemler gerçekleştirilmeye devam edilecek.

 

BUDO’dan BAYRAM MÜJDESİ

Bayramda bir müjde de BUDO’dan geldi. Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), Bayramın 3. Günü olan 19 Temmuz Pazar günü Orhangazi’den İznik’e 10.00, 17.00 ve 18.00’de, İznik’ten Orhangazi’ye ise 11.30, 15.30 ve 19.30’daki seferlerin ücretsiz olacağını açıkladı.

Gerçekleştirilen açıklamada Akşemsettin Gemisi ile Orhangazi-İznik arasında sefer yapmak isteyenlerin biletlerini Orhangazi’deki Çınar Restoran ve İznik’teki Yeşil İznik Aile Çay Bahçesinden temin edebilecekleri dile getirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.