Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Raban Kale-i Zerrin’deki tarihi cami restore ediliyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesinde bulunan tarihi Raban Kale-i Zerrin Kalesi üzerindeki tarihi İç Kale Camii’nde restorasyon çalışması başlatılması için 760 bin TL kaynak ayrıldığını açıkladı.Milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Raban Kale-i Zerrin’deki tarihi cami restore ediliyor
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesinde bulunan tarihi Raban Kale-i Zerrin Kalesi üzerindeki tarihi İç Kale Camii’nde restorasyon çalışması başlatılması için 760 bin TL kaynak ayrıldığını açıkladı.

Milletvekili Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, "Araban ilçe merkezi Kale Mahallesi’nde bulunan tarihi Raban Kale-i Zerrin Kalesi üzerindeki tarihi İç Kale Camii’nin iç ve çevresinde 2010 yılında başlatılan restorasyon önce temizlik ve kazı çalışmalarında Eyyubiler dönemine ait sikkeler ve yapı ortaya çıkmıştı. Bu, caminin tarihinin oldukça eski olduğunu belgeledi. Bölgedeki önemli tarihi eserlerden birisi olan camide bir an önce restorasyon çalışması başlatılıp tamamlatılarak, bölge halkının hizmetine açmak için Gaziantep Valisi sayın Erdal Ata’nın da desteğiyle Gaziantep Valiliği İl Özel İdaresi Kültür Varlıkları Fonu’ndan 760 bin TL kaynak ayrıldı. En kısa zamanda tarihi restorasyon çalışması başlatılacak.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.