Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin yarın Türkiye'ye ne önerecek?

Rus İzvestiya gazetesi, Rusya'nın, uçakların havada karşı karşıya gelmesinin engellenmesi ve 24 Kasım'da yaşanan uçak düşürme olayının tekrarlanmaması için Türkiye'ye bir teklif sunacağını yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin yarın Türkiye'ye ne önerecek?
Sputnik Türkiye'nin haberine göre İzvestiya'ya bilgi veren bir Rus savunma kaynağı, Türk F16'larının Su-24 uçağını düşürdüğü 24 Kasım 2015'te olanların biz kez daha yaşanmaması için Rusya Savunma Bakanlığı'nın bir teklif paketi hazırlandığını belirtti.

Kaynağa göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın St. Petersburg'da yapacakları görüşmede prensip kararı alınması hâlinde bu belgeler Türkiye Milli Savunma Bakanlığı'na gönderilecek. Öte yandan kaynak, söz konusu belgelerde Rus ve Türk orduları arasında bilgi paylaşımı için kanallar ile iki ülke uçaklarının havadaki eylemleriyle ilgili protokoller oluşturulması öneriliyor.

'TÜRK PİLOTLARA RUSLARLA NASIL ÇALIŞACAKLARI ÖĞRETİLECEK'

Kaynak, bu belgelerde, 'geçen yılki trajedinin tekrarlanmaması için' pilotların tehlikeli durumlarda nasıl davranması gerektiğinin anlatıldığı bir 'hatırlatmanın' da yer aldığını belirtti.

İzvestiya'nın 'Türk pilotlara Ruslarla nasıl çalışacakları öğretilecek' başlığını kullandığı haberinde, Rusya'nın ABD ve İsrail'le imzaladığı benzer anlaşmalar da anımsatıldı. İzvestiya'ya göre bu anlaşmalar, 'en azından birkaç kez uçakların zarar görmesinin ve insanların ölmesinin engellenmesine yardımcı oldu.'
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.