Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PTT ATM’lerinde kaybolan 285 bin TL’yi büyüteçle aradılar

Türk Haber-Sen Bursa şubesi üyeleri, Heykel PTT ATM’lerinde kaybolan 285 bin TL’yi mercekle aradı.Bursa Heykel PTT ATM’lerinde kaybolan 285 bin TL’nin bulunamamasını yargıya taşıyan Türk Haber-Sen Bursa şubesi düzenlenen etkinliklerle...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PTT ATM’lerinde kaybolan 285 bin TL’yi büyüteçle aradılar
Türk Haber-Sen Bursa şubesi üyeleri, Heykel PTT ATM’lerinde kaybolan 285 bin TL’yi mercekle aradı.

Bursa Heykel PTT ATM’lerinde kaybolan 285 bin TL’nin bulunamamasını yargıya taşıyan Türk Haber-Sen Bursa şubesi düzenlenen etkinliklerle de konunun gündemde tutulmasını sağlıyor.
Bugün düzenlenen ilginç etkinlikle Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı ve beraberindeki Türk Eğitim- Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ellerine aldıkları mercek ve büyüteçle PTT ATM’lerinde kaybolan 285 bin TL’yi aradı.

Heykel PTT ATM’leri önünde düzenlene basın açıklaması ile konuya açıklık kazandıran Orhan Avcı, “08 Haziran 2015 tarihinde Heykel PTT merkez müdürlüğüne bağlı 10 ATM makinesinde yapılan kontrol sonucu 9 ATM makinesinde 285 bin TL para noksan olduğu anlaşılmıştır. Kaybolan, çalınan, buharlaşan devletin parasını, bulma, arama gayreti içerisinde olması gerekenler, ne yazık ki kıllarını bile kıpırdatmadan oturmuşlardır. İçeride ve dışarıya yönelik acil tedbirler alınmamış, paranın kaçırılmasına sebebiyet verilmiştir. Soruşturmanın selameti için dahi birinci derecede sorumlu Merkez Müdürü başta olmak üzere diğer sorumlular hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Yapılmadığı gibi konunun üstü örtülmeye ve önemsizleştirilmeye çalışılmaktadır.” dedi.

'KAMU KURUMLARI YANDAŞ ÇİFTLİĞİ OLURSA SONUÇ BU OLUR'

Son 13 yıldır kamu kurum ve kuruluşlarındaki devlet ciddiyetinin kaybolup getirilen ‘yandaş hukuku’ ile buraların yandaş çiftliğine dönüştürüldüğünü belirten Avcı, “Makinalarınızdan 285 bin TL çalınmakta ancak üzerinden 30 gün geçmesine karşın halen bir sorumlu bulunamamaktadır. Yandaşlara makam dağıtma derdinden başka hiçbir şey gözetmeyen başta Başmüdür Osman Tekin ve sıralı sorumlular derhal istifa etmelidir.” şeklinde devam etti.

'TAKİPTEYİZ UNUTTURMAYACAĞIZ'

Türk Habersen Bursa Şubesi olarak olayı öğrendikleri andan itibaren devletin parasının takipçisi olduklarını belirten Türk Haber-Sen Bursa şube Başkanı Orhan Avcı, şunları söyledi: “10 gün bekledik, sorumlu idareciler tarafından gerekli önlemlerin alınmadığını gördük 17.06.2015 tarihinde adli mercilere başvurumuzu yaptık. Bugün de Türk Habersen Bursa Şubesi olarak kontrolör marifetiyle bulunamayan 285 bin TL devletin parasını büyüteç yardımıyla arama kararı aldık. Sonuç alıncaya kadar konunun takipçisi olacağız.”

Konuyu aynı zamanda yargıya taşıdıklarını anlatan Orhan Avcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu sefer de mercekle sonuç alamazsak haftaya cumartesi yine bu sefer bir defineci bulacağız. Defineci ve definecilerin makinası vasıtasıyla devletin 285 bin lirasını bulmaya çalışacağız.”

Daha sonra Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı ve Türk Eğitim- Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu birlikte ellerinde ki mercekle PTT ATM’lerinde kaybolan 285 bin TL’yi aradı. İlginç görüntülerin yaşandığı basın açıklaması sırasında bazı vatandaşlar ise eylem devam ederken ATM’lerde işlemlerini yapmaya devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.