Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Orhan Kural: Cem Yılmaz üzgünse gençlerden özür dilesin

Prof. Dr. Orhan Kural, ‘Pek Yakında’ filminde sigara reklamı yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu Cem Yılmaz’ın savunmasında ‘üzgünüm’ demesine tepki gösterdi. Kural, “Eğer üzgünse onun yüzünden sigaraya başlayan,...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Prof. Dr. Orhan Kural: Cem Yılmaz üzgünse gençlerden özür dilesin
Prof. Dr. Orhan Kural, ‘Pek Yakında’ filminde sigara reklamı yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu Cem Yılmaz’ın savunmasında ‘üzgünüm’ demesine tepki gösterdi. Kural, “Eğer üzgünse onun yüzünden sigaraya başlayan, eli kolu kesilen, konuşmakta zorlanan gençlerden özür dilemesi lazım. Kendi çocuğu acaba etkilenip sigaraya sonra da uyuşturucuya başlasa ne kadar mutlu olur?” dedi.

Prof. Dr. Orhan Kural, İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Cem Yılmaz hakkında şikayetçi olduğunu hatırlatan Kural, bunun peşini bırakmayacağını söyledi. Şikayeti üzerine başlayan soruşturmada Yılmaz’ın savunmasında ‘üzgünüm’ dediğini belirten Kural, “Üzgünüm demek yeterli değil. İnsan birine çarpınca veya bir yanlış söz söylediği anlaşılırsa özür diler veya üzüldüm der. Ama bu 3-4 yıldır planlı bir sponsorluk anlaşmasıdır. Katiyen böyle bir şeyi kabul etmiyorum.” dedi.

Levent Kırca dava açınca Yılmaz’ın hemen ona cevap verdiğini, ancak kendisinin uzun süredir sorular sormasına rağmen cevap vermediğini kaydeden Kural, “Buraya bile gizli girdi çıktı sizlere görünmemek için. Neyi saklıyor?” diye konuştu.

Kural, “Eğer üzgünse onun yüzünden sigaraya başlayan, eli kolu kesilen, konuşmakta zorlanan gençlerden özür dilemesi lazım. Sonra ne yapacak parayı anlamıyorum. 4-5 tane daha mı lüks araba mı alacak veya öldürülmüş tavşanlar yapılan 10 tane daha mı yelek alacak? Nereye kadar? Kendi çocuğu acaba etkilenip sigaraya sonra da uyuşturucuya başlasa ne kadar mutlu olur?” diye sordu.

Yılmaz ile anlaşma yaptığını iddia ettiği sigara firmasını da eleştiren Kural, “Soruyorum cevap vermiyorlar. Bize kendi bünyelerinden gelen bilgilere göre firmanın yüklü bir para ödediği söyleniyor.” dedi.

Böyle uğraşmalarının nedeninin bundan sonra diğer filmlerde de sigara sponsorluğu olmaması için olduğunu anlatan Kural, “Bu filminde sadece sigara değil kola sponsorluğu da yapılmıştır. Ne kadar zararlı bağımlılık yapan şey varsa onlarla şu andaki sistemin bir parçası olarak yoluna devam etmektedir. Bununla bütün hayatım boyunca mücadele edeceğim.” diye konuştu.

Sigara firmalarının dünyada da ünlülerle çalıştığını kaydeden Kural, bazı yabancı ünlülerin bunu kabul ederek özür dilediklerini söyledi.

Kural’ın avukatı Ekrem Çatalkaya da “Tek amacımız toplumun ali menfaatleri için, gelecekte çocuklarımız için tehlike arz eden bu unsurların ortadan kalkması.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.