Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Baran: Kan damlasından kanserin teşhisini yapabiliyoruz

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran, "Küçücük bir kan damlasıyla kanserin tanısını ve teşhisini yapabilecek konuma geldik." dedi. Prof. Dr. Baran, AGÜ’nün de katkıları ile...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Prof. Dr. Baran: Kan damlasından kanserin teşhisini yapabiliyoruz
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran, "Küçücük bir kan damlasıyla kanserin tanısını ve teşhisini yapabilecek konuma geldik." dedi.

Prof. Dr. Baran, AGÜ’nün de katkıları ile Deneysel Hematoloji Derneği tarafından Kayseri’de Hilton Oteli’nde yapılan ve üç gün süren, 2. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresi’nde konferans verdi. 'Omiks Çağında Moleküler Hematoloji' konulu konferansında, kanserin çok hızlı tanısına dönük bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Baran, iki türlü hematoloji olduğunu ve kendisinin kötü huylu yani kanserle ilgili olan hematoloji üzerine çalıştığını kaydetti. Baran, kanserin insan ölümlerinde kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada geldiğini ifade etti. Kanserin bu hızda devam etmesi halinde, önümüzdeki 10-15 yıl içinde ölümlerden sorumlu birinci hastalık olacağını belirten Baran, küçücük bir kan damlasıyla kanserin tanısını ve teşhisini yapabilecek konuma geldiklerini söyledi.

Baran şu bilgileri verdi: "Yaşam süresi boyunca bir insanın kansere yakalanma riski erkeklerde 1 milyonda 443 bin iken kadınlarda 1 milyonda 378 bin. Bundan 10 sene önce kanser insan ölümlerinden sorumlu 4. hastalık iken, şu anda sadece yüzde 3,8’lik bir farkla kalp ve damar hastalıklarından sonra geliyor. Kanser dolayısıyla ölümler yüzde 22.8’lerdeyken kalp damar hastalıkları dolayısıyla ölümler yüzde 26’larda." Konferansın ardından katkılarından dolayı Baran’a plaket verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.