Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Ayhan Bölük, SAÜ Rektörlüğü için adaylığını açıkladı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. AYHAN BÖLÜK, rektörlük için adaylığını açıkladı. 30 Ekim'de yapılacak SAÜ Rektörlüğü Seçimi için aday olduğunu açıklayan Prof. Dr. AYHAN BÖLÜK,...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2014 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2014 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Prof. Dr. Ayhan Bölük, SAÜ Rektörlüğü için adaylığını açıkladı
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. AYHAN BÖLÜK, rektörlük için adaylığını açıkladı.

30 Ekim'de yapılacak SAÜ Rektörlüğü Seçimi için aday olduğunu açıklayan Prof. Dr. AYHAN BÖLÜK, kendisine ait 'ayhanboluk.com' sitesinden yaptığı açıklamada, seçilmesi durumunda ilkeli, bilimsel, günlük kısır çekişmelerden uzak, işine odaklanan insanların huzur duyacağı bir akademik ortam için gayret göstereceğini söyledi.

Rektörlüğün, üniversitenin kurumsal ve yapısal gelişimini üst düzeylere çıkaracak, kuruma güvenin ve adaletin egemen kılındığı bir yönetim anlayışını oluşturacak nitelikte olması gerektiğini anlatan Bölük, "Üniversitenin kurumsal kimliği ile girişilen olumlu işler, verilen sözler desteklenecek. Gelişmeye açık alanlarımızı hep birlikte belirleyecek ve çözüm yollarını bulacağız. Kurumsallık, kurum kültürü, bilimsel özgürlük, bilimsel ortam, özlük haklarının sağlanması ve korunması için gerekli vasat sağlanacaktır. Kıdem, liyakat, hak edişlerde akademik gelenek, hukuk neyi gerektiriyorsa o yapılacaktır. Her öğretim elemanın üniversitemize yapacağı katkı kutsal bir değer gibi algılanacaktır. Olumlu olanı desteklemek ilkelerimizden olacaktır. Kurumu yoran, çevresini geren ve engelleyici davranışlara müsaade edilmeyecektir. İlkeli, bilimsel, günlük kısır çekişmelerden uzak, işine odaklanan insanların huzur duyacağı bir akademik ortam için gayret gösterilecektir. Kişinin kim olduğuna değil, yaptığına bakılacaktır." diye konuştu.

Üniversitelerin temel görevlerinden eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı ile ilgili süreçler dinamik ve ilerleyici bir şekilde sürdürüleceğini belirten Prof. Dr. Ayhan Bölük, şunları kaydetti: "Üniversitenin ulusal ve uluslararası eğitim ve araştırma zeminlerinde aktif bir biçimde yer alması sağlanacaktır. Batı üniversiteleri ile kıyaslanabilir yüksek kalitede bir öğretim seviyesi sağlanacaktır. Üniversitenin varlık sebebi öğrencilerin eğitim, öğretim, sosyal yaşantısının sorumluluğunu sahiplenecek akademik ortam öncellikli hedefimizdir. Öğrencilerin toplumsal sorumluluk, sosyal sorunlar ile ilgili projelere katılımı üst düzeyde sağlanacaktır."

"BİLİMSEL VE ŞEFFAF KRİTERLERİN UYGULANDIĞI YÖNETİM TARZINI OLUŞTURMAK İSTİYORUM"

Hedefleri ve öncelikli projelerine de değinen Bölük, üniversiteye projeler üretmek, kaynaklar bulup ve nitelikli eleman almak, kurulların gerçekten aktif çalıştığı ve tam yetkiyle görevlerini ifa ettikleri, bilimsel ve şeffaf kriterlerin eksiksiz uygulandığı, kararların hızlı alınıp hızlı uygulandığı bir ekip anlayışının egemen olacağı yönetim tarzını oluşturmak istediğini ifade etti.

Çalışanların özlük haklarının asla engellenmediği ve kaynağı ne olursa olsun herhangi bir ayrımcılığın değil, adaletin hakim kılındığı, kurumsal başarının ön plana çıkarıldığı, mesleki niteliklerin esas alındığı bir kadro ve yönetim dağılımı politikasının izlenmesini sağlayacağını dile getiren Bölük; "Türkiye Cumhuriyetinin temel ilkeleri, milli ve manevi değerlerimizin korunması ise olmazsa olmazlarımız arasında yer alacağı, Sakarya Üniversitesi’nde temel hedef ve anlayış olmalıdır." ifadesini kullandı.

"AKADEMİK PERSONELİN PROJELERİ DESTEKLENECEK"

Türkiye’de 'Birinci Sınıf Üniversite' kategorisinde yer alacak, bir Sakarya Üniversitesi oluşturmak için temel hedef, strateji ve projelerinin lunduğunu anlatan Bölük, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sakarya ve ülkenin kalkınmasına yönelik sanayi ile birlikte projeler üst düzeyde üretilecektir. Girişimcilik ve yenilik üzerine çalışan danışma konseyleri ile ülke ve dünya ölçeğinde ileriye dönük hedefler belirlenecektir. Projelerimizin hızlı bir şekilde gerçekleşmesine katkılar sağlayacak, donanımlı ve inisiyatif kullanmakta başarılı bir etkin yönetim sergilenecektir.İdari görevlendirmelerde geniş tabanlı yönetim uygulanacaktır. Stratejik plan, daha gerçekçi ve uygulanabilir hâle getirilmeli, her bir uygulama ve öneri kalemi titizlikle takip edilmelidir. Geleneksel birimler üzerine, araştırma kalitesini ve çeşitliliğini geliştirici yeni enstitüler, araştırma merkezleri kurulmalıdır. Yükseköğrenim dünyasında, köklü akademik disiplinlere sahip araştırmacıları barındıran üniversitelerin bilimsel çıktı analizlerinin içerisine girmek hedeflerden olmalıdır. Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu etkin ve amacına uygun olarak yapılandırılmalıdır. Akademik personelimizin yurt içi ve yurt dışı eğitim, araştırma ve projeleri desteklenecektir. Personelimizin yabancı dil gelişimini sağlayacak her türlü imkan ve kolaylık sağlanacaktır. Atama ve yükseltmeler üniversitenin hedefleri ve günün şartlarına göre gözden geçirilecek ve yeniden değerlendirilecektir."

    AYHAN BÖLÜK KİMDİR?

    Giresun doğumlu olan Prof.Dr. Ayhan Bölük, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. KTÜ Tıp Fakültesi'nde Nöroloji alanında uzmanlık alan Bölük, bir yıl süre ile New York Üniversitesi’nde çalıştı. 1999'da doçent, 2003 yılında da profesör ünvanı alan Bölük, 2010 yılından bu yana SAÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürütüyor. Bölük'ün 2 kız çocuğu bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.