Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Arslan, Sinop Üniversitesi'nde konferans verdi

Sinop Üniversitesi, 'Üniversite Bilim ve Eğitim' başlıklı bir konferans düzenledi. Prof. Dr. Orhan Arslan, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Ugulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu'ndaki konferansa konuşmacı olarak katıldı.Evrim...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Prof. Dr. Arslan, Sinop Üniversitesi'nde konferans verdi
Sinop Üniversitesi, 'Üniversite Bilim ve Eğitim' başlıklı bir konferans düzenledi. Prof. Dr. Orhan Arslan, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Ugulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu'ndaki konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Evrim konusunda uzun yılar ders verdiğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Arslan, hala değişim ve gelişimin devam ettiğini ifade etti. İnsandan başka tüm canlıların iki özeliği olduğunu, bunların da beden ve can olduğunu dile getiren Prof. Dr. Arslan, şöyle devam etti: “İnsanda ise beden, can ve ruh var. İnsan diğer canlılar gibi değil. Maymundan geldiği söylenen insan, hayvandan çok farklıdır. İnsanda organ ilkelliği vardır, insanın özel yanını ise ruh oluşturur. İnsan sınırlı bir varlıktır, yaptığı her işe sınır koyar. Bütün canlılar otomatiktir, insandan başka tüm canlıların kaderi belidir. İnsan, sahip olduğu akıl, şuur, vicdan, irade ve fıtrat gibi özellikleri dolayısıyla özeldir.”

Aklı insanın içindeki peygambere benzeten Prof. Dr. Orhan Arslan, vicdanın ise insanın içindeki Allah’ın sesi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Orhan Arslan, “İnsan problemdir, ama problem olan insanın çözümü de insandır. İnsan, sınırsız kapasitesi olan bir varlıktır. İnsan, beyniyle algılar, kalbiyle akleder.” diye konuştu. Sorumluluk bilinci taşımanın önemine de değinen Prof. Dr. Arslan, “Türkiye’de biri açlıktan ölüyorsa hepimiz bundan sorumluyuz. Kim ihtiyacından fazlasına sahipse bir başkasının hakkını almış demektir.” dedi.

Ülke kalkınmasında bağımsızlığın büyük önem taşıdığına değinen Prof. Dr. Arslan, şöyle devam etti: “Paranız olsa da stratejik önem taşıyan teknolojiye batı müsaade etmediği için sahip olamazsınız. Artık, nano teknoloji geçerlilik kazanıyor. Nano toplum, nano ahlak, nano din, nano hukuk geliyor. Dünyada artık sadece en iyi olanlar yaşayabiliyor.”

Prof. Dr. Orhan, “Siz geminizi yapın, deniz ayağınıza gelecektir. Siz çalışın, çaba sarf edin, emek harcayın ki emeğin karşılığını almaya da hak kazanın. Dünyada firavunluk varsa da korkmayın, Firavn'u boğacak deniz de mutlaka vardır.” sözleriyle sunumunu tamamladı.

Sinop Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Arslan’a, Sinop Üniversitesi'ne ait Araştırma Gemisi Seydi Ali Reis’in maketini hediye etti.

Konferansa, çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.