Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polisten mahkemeye: Terörist olsam canlı bombanın üzerine atlar mıydım?

Eskişehir'deki usulsüz dinleme operasyonu kapsamında açılan davada yargılanan polis İrfan Şahin, terör örgütü üyesi olmaktan yargılandığını, bunun çok ağrına gittiğini söyledi. Şahin, “2012’de canlı bomba Doğubeyazıt Emniyetine...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir'deki usulsüz dinleme operasyonu kapsamında açılan davada yargılanan polis İrfan Şahin, terör örgütü üyesi olmaktan yargılandığını, bunun çok ağrına gittiğini söyledi. Şahin, “2012’de canlı bomba Doğubeyazıt Emniyetine roket atacağı sırada Ramazan ayında oruçluyken üzerine atlayarak etkisiz hale getirdim. Ben teröristsem bunu acaba nasıl yaptım? Canlı bombayı üzerine atlayarak etkisiz hale getiren terörist hiç gördünüz mü?” dedi.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 26 polisin yargılandığı duruşmada, heyete savunma yapan eski İstihbarat Polisi İrfan Şahin, dikkat çeken bilgiler paylaştı. Çalıştığı sürede görevinin Cumhurbaşkanı ve Başbakan gibi devlet büyüklerine provakatif eylem ve girişim yapacak kişileri takip ettiğini anlatan polis Şahin, bunları yaparken de her şeyi yasalar ve kanunlara uygun şekilde yaptığını kaydetti. “Devlet büyüklerine provakatif eylem, saldırı yapacakları yasalar ve kanunlar çerçevesinde takip etmek nasıl suç olabilir?” diye mahkeme heyetine soran Şahin, kendisinin bu davada terör örgütü üyesi olmaktan, örgüte yardım etmekten yargılandığını vurguladı. Şahin, örgütten, örgüt üyesi ve terörist olmaktan yargılanan kendisinin en son 2012 yılında canlı bombayı roketatarla saldırı yapmak üzereyken üzerine atlayarak etkisiz hale getirdiğini aktardı.

TERÖRİST OLSAM ROKETLE SALDIRMAK İSTEYEN CANLI BOMBANIN ÜZERİNE ATLAR MIYDIM

Şahin, yaşadığı olayı şöyle anlattı: “2010 Şark'a gittim. Suç örgütü elemanı olarak yargılanan huzurunuzdaki bu şahıs, 2012 yılının Ramazan ayında oruçlu ağzımla görev yaparken, Doğubeyazıt İlçe Emniyeti'ne bir canlı bomba, roketatarla saldırmak üzereyken hayatım pahasına üzerine atlayarak etkisiz hale getirdim. Hiçbir silah kullanmadan, canımı hiçe sayarak canlı bombayı etkisiz hale getirerek onlarca meslektaşımın, sade insanın hayatını kurtardım. Sayın başkan şimdi ben huzurunuzda terörist olmakla, terör örgütüne üye olmakla yargılanıyorum. Şimdi size soruyorum. Huzurunuzdaki bu terörist ve terör örgütü üyesi hayatını hiçe sayarak canlı bombayı, teröristi etkisiz hale getirir mi? Hiç böyle terörist gördünüz mü, böyle terörist olur mu?”

TERÖRİST İSEM NEDEN DOĞUBEYAZIT'A TERÖRLE MÜCADELEYE GÖNDERDİLER

O dönem Eskişehir’de birlikte çalıştığı müdürünün de terör örgütü yönetici olmaktan yargılandığını vurgulayan Şahin, “Eğer biz bir örgütsek, o zaman bu örgüt beni niye teröristle mücadele için Doğubeyazıt'a gönderdi? Oysa biz örgütsek o zaman bu müdürlerimin beni koruması, kollaması, gözetmesi ve Doğubeyazıt’a terörün içine göndermemeleri gerekirdi.” diye konuştu.

Şahin, hakkındaki terör örgütü başta olmak üzere tüm suçlamaları reddettiğini, yaptıkları tüm çalışmaların kanunlara, yasalara uygun olarak yapıldığını ve suçsuz olduğunu kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.