Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocasinan'dan fırınlara denetim

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, sağlıklı beslenmeye imkan sağlamak amacıyla her gün tüketilen ekmeğin üretim mekanı olan 132 fırını kasım ayı başından itibaren denetlediklerini söyledi. Başkan Bekir Yıldız, imar,...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocasinan'dan fırınlara denetim
Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, sağlıklı beslenmeye imkan sağlamak amacıyla her gün tüketilen ekmeğin üretim mekanı olan 132 fırını kasım ayı başından itibaren denetlediklerini söyledi.

Başkan Bekir Yıldız, imar, yol, kaldırım, yeşil alan gibi hizmetlerin yanında vatandaşın sağlığını ve cüzdanını korumanın da belediyelerin önemli görevleri arasında yer aldığına dikkat çekerek, "İnsanların kaliteli, sağlıklı ve hijyenik özelliklere sahip mal ve hizmeti satın alabilmesi için piyasa denetimlerini sürekli yapıyoruz. Esnafımızın her zaman yanındayız, destekçisiyiz, onların da hizmet kalitesini, kazançlarını artırmak ve daha başarılı olmalarına imkan sağlamak amacıyla denetim yapıyoruz. Bu denetimlerde esnaflarla ilgili yenilikleri, gelişmeleri aktarıyor, uymaları gereken kuralları anlatıyoruz" dedi.

Kasım ayı başlangıcından beri belediye sınırları içinde faaliyet gösteren ekmek ve ekmek çeşitleri üreten 132 fırını denetlediklerinin altını çizen Başkan Bekir Yıldız, "Denetim esnasında sağlık ve mevzuat şartlarını kontrol ettik. Mevzuat hükümleri konusunda eksikleri görülen işletmeleri bilgilendirdik ve eksiklerini gidermeleri için uyarıp, süre verdik. İşveren, çalışan ve halkın sağlığını korumak için geliştirilen yeni uygulamaları görmeleri, temizlik önlemleri ve hijyen eğitimi almaları tavsiyesinde bulunduk. Yeni gelişmelerin işletmenin verimini artıracağını anlattık. Denetimlerimizde kaygı edilecek unsurlara rastlamadık. Esnafımız iyi yolda, teknolojiyi izliyor, kendini yeniliyor ve geliştiriyor" şeklinde bilgiler verdi.

Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü yetkilileri de; verilen yasal süre sonunda eksiklerini gidermeyen fırınların üretim yapmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.