Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polisten gazetecilere 'beni teşhir ettin' engeli

Basını hedef alan operasyonun gelişmelerini takip eden Bugün Gazetesi Muhabiri Cihan Acar ile Zaman Gazetesi Foto Muhabiri Tülin Üner emniyet önünde gözaltına alınmak istendi. Operasyonu protesto edenlere destek veren sürücülere klakson çaldıkları...

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2014 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2014 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polisten gazetecilere 'beni teşhir ettin' engeli
Basını hedef alan operasyonun gelişmelerini takip eden Bugün Gazetesi Muhabiri Cihan Acar ile Zaman Gazetesi Foto Muhabiri Tülin Üner emniyet önünde gözaltına alınmak istendi. Operasyonu protesto edenlere destek veren sürücülere klakson çaldıkları için ceza kesildiği yönündeki bilgiyi yerinde görüntülemeye çalışan muhabirler yaklaşık 45 dakika emniyette tutuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önündeki yüzlerce vatandaşın özgür basını susturmaya yönelik 14 Aralık operasyonu protesto eylemleri sürerken ilginç bir olay yaşandı. Protesto hakkını kullanan vatandaşlara Vatan Caddesi üzerinde seyreden sürücüler klakson çalarak destek verdi. Trafik polisleri ise klakson çalan sürücülere yönelik ceza uygulaması yaptı.

Konuyu araştırmaya çalışan Bugün Muhabiri Acar ile Zaman Fotomuhabiri Tülin Üner emniyet önünde uygulama yapan polislerden bilgi almaya çalıştı. Ancak kendisinin teşhir edildiğini iddia eden bir polis memuru, iki gazeteciyi gözaltına almak istedi. İki gazeteci emniyette 45 dakika boyunca dertlerini anlatmak durumunda kaldı.

Yaşadıkları olayı 'tahammülsüzlük' olarak değerlendiren Acar, sadece işlerini yapmaya çalıştıklarını ve flaş kullanmadığı halde polis memurunun, yüzüne flaş patlatılarak teşhir edildiğini söyleyerek kendilerini itham ettiğini söyledi. Acar, avukatların araya girmesiyle konun çözüldüğünü belirterek 45 dakika sonra emniyetten çıkabildiklerini söyledi. Fotomuhabiri Üner de olay sırasında tedirginlik yaşamadıklarını, çünkü görevlerini yapmaya çalıştıklarını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.