Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polisin evindeki dinleme değil bebek ağlama cihazıymış

Polise yönelik son operasyonda gözaltına alınan emniyet müdürü, ifadesinde, hükümete yakın bazı gazetelerde evinde dinleme cihazları çıktığı yönündeki iddiaları yalanladı. Emniyet müdürü, söz konusu cihazın bebek ağlama cihazı...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polise yönelik son operasyonda gözaltına alınan emniyet müdürü, ifadesinde, hükümete yakın bazı gazetelerde evinde dinleme cihazları çıktığı yönündeki iddiaları yalanladı. Emniyet müdürü, söz konusu cihazın bebek ağlama cihazı olduğunu ve Eminönü’ndeki bir şirketten internetten siparişle aldığını söyledi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da tutuklandığı Tahşiyecilere kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 7 polis gözaltına alınmıştı. Polislerden 2’si emniyetteki sorguların ardından savcılıkça serbest kaldı. Emniyet Müdürü Bayram Özbek’in de aralarında bulunduğu 5 kişi ise adliyeye getirildi.

Özbek hakkında hükümete yakın gazeteler ‘evinde dinleme cihazı’ ve ‘ev değil dinleme üssü’ şeklinde haberler yapılmıştı. Özbek’in ifadesinde bu iddiaları yalanladığı belirtildi. Özbek’in evinden çıkan cihazın bebek ağlama cihazı olduğunu söylediği ifade edildi. Özbek, “Evimin kütüphane rafında ve herkesin göreceği şekilde açık olan zannedersem 2006 yılında aldığım bebek ağlamalarını haber veren cihaz olduğunu sanıyorum. 2 yaşındaki kızım ve 2006 yılında doğan oğlumun Elazığ ilindeyken ağlamalarını haber veren bir cihaz almak istemem üzerine internetten bir araştırma yaptım. Doğu Bank isimli iş merkezinden bir şirkette Murat isimli bir şahıs aracılığıyla cihazı satın aldım.” dediği belirtildi.

Senarist kimliği ile bilinen Özbek’e kişisel internet sitesinde yer alan senaryolar soruldu. Özbek’e “Meta Sorgu-Berzahtan Gelen Şifre, Canlı Bomba, Sorgu ve Çiçekler Kurumasın, Yuvalar Yıkılmasın” isimli 4 adet senaryo metnini yazıp yazmadığı soruldu. Özbek, “Evet ben yazdım. Artvin emniyet müdürlüğünde polis haftası münasebetiyle ‘çiçekler kurumasın yuvalar yıkılmasın’ isimli tiyatro eserimi dönemin Artvin il emniyet müdürü ve valisinin onayı ile sergiledim.” dedi.

Savcı Hasan Yılmaz’ın polise S.Y.’ye Tahşiye operasyonu kapsamında mühimmatların bulunduğu adrese yakın yerlerden telefonunun sinyal vermesini sordu. S.Y.’nin de o bölgede ikamet ettiğini söylediği ve adına olan faturaları delil olarak sunduğu ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.