Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polise 'terbiyesiz' dedi, gelen cezayla şoke oldu

Konya’da tornacılık yapan 36 yaşındaki Mustafa Yıldız, down sendromlu oğlu 9 yaşındaki Emircan’ın, ayağıyla paçasını tozlattığı için tartıştığı polis memuruna ’terbiyesiz’ diyerek hakarette bulunduğu gerekçesiyle 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı. Ceza karşısında şaşırdığını belirten Mustafa Yıldız, karara üst mahkemede itiraz edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polise 'terbiyesiz' dedi, gelen cezayla şoke oldu
Olay, geçen 10 Ocak tarihinde Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan ve geliri down sendromlu çocuklara bırakılacak olan Torku Konyaspor- Trabzonspor basketbol karşılaşması sırasında meydana geldi. Sanayide tornacılık yapan Mustafa Yıldız, eşi 31 yaşındaki Fatoş, down sendromlu oğlu Emircan ve diğer oğlu 11 yaşındaki Adem ile birlikte basketbol maçına gitti. İlk kez basketbol maçına giden Yıldız ve ailesi Trabzonsporlu taraftarların bulunduğu bölüme oturarak karşılaşmayı izlemeye başladı.

EMİRCAN AYAĞIYLA POLİSİN PAÇASINI KİRLETTİ

Bu sırada down sendromlu Emircan karşılaşmanın heyecanı ile oturduğu koltukta sürekli hareket ederken, yanında oturan ve maçta görevli polis memuru 40 yaşındaki R.G.’nin pantolonunun paçasına ayağıyla vurup kirletti. İddiaya göre baba Mustafa Yıldız’ı uyarmasına rağmen aynı durumun devam etmesi üzerine sinirlenen polis memuru R.G., yüksek sesle "Oğlunu al diğer tarafa oturt" diyerek tepki gösterdi. Oğlu Emircan’ın ağlaması üzerine polis memurunu uyaran Mustafa Yıldız, "Bu çocuk özel bir çocuk. Niye böyle davranıyorsun. Terbiyesiz herif" diyerek karşılık verdi. Polis memuru R.G.’nin baba Mustafa Yıldız’ı sert bir şekilde yukarıya çağırması üzerine tribünde oturan diğer aileler de müdahale edince olay büyümeden yatıştırıldı.

KARŞILIKLI HAKARET DAVASI AÇILDI

Hayatında ilk kez ailesi ile birlikte basketbol maçına giden ve yaşadığı olay karşısında oğlunun ağladığını gören baba Mustafa Yıldız, polis memuru R.G. hakkında kendilerine hakarette bulunduğu iddiası ile Cumhuriyet Savcılığı’na şik?yetçi oldu. Bunun üzerine polis memuru R.G. hakkında ’Hakaret’ suçundan kamu davası açıldı. Polis memuru R.G. de kendisine hakarette bulunulduğu iddiasıyla Mustafa Yıldız’dan şikayetçi oldu.

POLİSE BERAAT, BABAYA PARA CEZASI

Konya 12’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karşılıklı hakaret davası 2 hafta önce karara bağlandı. Polis memuru R.G. kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı için hakaret suçundan beraat etti. Mahkeme heyeti Mustafa Yıldız’ın ise ’Terbiyesiz polis. Bir çocuğa tahammül edemiyor musun? Ne biçim polissin’ diyerek hakaret suçunu işlediğine karar verdi. Yıldız, ’Görevli memura hakaret’ suçundan 354 gün, günlük 20 liradan olmak üzere toplam 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı aldı. Polis memuru R.G.’nin bin 800 liralık avukatlık masrafını da Yıldız’ın ödemesi kararlaştırıldı.

Mahkeme heyeti hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verirken, 5 yıl süre ile denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasına ve bu süre içerisinde suç işlemediği takdirde hükmün ortadan kaldırılmasına karar verdi.

HAKKIMI SONUNA KADAR ARAYACAĞIM

Mahkemede aldığı ceza karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını belirten Mustafa Yıldız şunları söyledi:

"’Terbiyesiz’ sözünden dolayı bu cezayı aldık. Ben polis memuruna küfür etmedim. Sadece kullandığım ’Terbiyesiz’ kelimesi. Bu kelimeye de 7 bin 80 lira adli para cezası aldım. Emircan özel bir çocuk olduğu için daha kirletmenin ne olduğunu bilmiyor. Ben de oğlum üzüldüğü ve ağladığı için polis memuruna tepki göstermiştim. Ama bu kararı bozdurmak için üst mahkemeye itirazımı yapacağım. Ayrıca Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) de müracaatta bulundum. Oğlum Emircan için hukuk mücadelemi sürdürmeye devam edeceğim. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim."

POLİSLERDEN KORKUYOR

Olay sonrası oğlu Emircan’ın psikolojisinin bozulduğunu kaydeden Mustafa Yıldız şöyle devam etti:

"Emircan’ın şu anda polislerle arası hiç iyi değil. Otomobille giderken bir polis aracı gördüğü zaman görünmemek için başını aşağıya indiriyor. Başka bir karakoldan da Emircan’a davet geldi. Oğlumu polis arkadaşlarla barıştırmak için oraya götüreceğim. Ama bu olayla ilgili sonuna kadar gideceğim. Çünkü Emircan burada haklıydı ve gece onun gecesiydi. Terbiyesiz kelimesi bence hakaret değil. Çünkü o öyle davrandığı için söyledim. Olayda mağdur olan bizdik ama yine biz ceza aldık. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.