Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polis katili DHKP-C'li: Terörist değilim

Bahçelievler Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi’ne 8 Aralık 2012 tarihinde yapılan bombalı saldırıda bir polis memurunun şehit edilmesi olaylarıyla ilgili dava başladı. Duruşmada karakola saldırıya katılan ve polis memurunu şehit eden sanık,...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçelievler Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi’ne 8 Aralık 2012 tarihinde yapılan bombalı saldırıda bir polis memurunun şehit edilmesi olaylarıyla ilgili dava başladı. Duruşmada karakola saldırıya katılan ve polis memurunu şehit eden sanık, terörist olmadığını savundu.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 5 tutuklu 7 tutuksuz toplam 12 sanık katıldı. İddianameyi özetleyen mahkeme başkanı, sanıklara savunmaları için söz hakkı verdi. Polis memurunu şehit eden tutuklu sanık Nurgül Acar, yaptığı eylemleri savundu. Devrimci olduğunu ve devrimci şiddeti savunduğunu söyleyen Acar, “Olmadığımız halde DHKP-C terör örgütü gibi biz de terörist gibi gösteriliyoruz. Ben terörist değilim.” ifadelerini kullandı. Bazı sanıkların da savunmalarını yaptığı duruşma ertelendi.

Bahçelievler Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi'ne 8 Aralık 2012 tarihinde uzun namlulu silah ve bombayla saldırı gerçekleştirilmişti. Olay sonrasında sanıklardan Nebiha Aracı yakalanırken Nurgül Acar kaçmayı başarmıştı. Olayda bazı polis memurları yaralanırken maddi hasar meydana gelmişti.

Bu olaydan 3 gün sonra Gaziosmanpaşa'da 11 Aralık 2012 günü polis memuru Mücahit Daştan şehit edilmişti. Olayın faili Nurgül Acar silahıyla sağa sola ateş ederek kaçmaya çalışırken vatandaşlar tarafından yakalanmış ve polise teslim edilmişti. İddinamede, karakol saldırısına katılan ve polis memurunu şehit eden sanık Nurgül Acar'ın 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 590 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.