Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polis, İsveçli kadın turistin katilini arıyor

İsveç'ten iki gün önce Türkiye'ye tatil amaçlı gelen Maggie Badgo, gittiği bir eğlence mekanında başına isabet eden maganda kurşunu ile canından oldu. Polis, eğlence mekanına 'Damsız' olduğu gerekçesiyle alınmadığı için silahını...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polis, İsveçli kadın turistin katilini arıyor
İsveç'ten iki gün önce Türkiye'ye tatil amaçlı gelen Maggie Badgo, gittiği bir eğlence mekanında başına isabet eden maganda kurşunu ile canından oldu. Polis, eğlence mekanına 'Damsız' olduğu gerekçesiyle alınmadığı için silahını 9 kez ateşleyen E.K. isimli şüpheliyi arıyor.

Beşiktaş'ta bir eğlence mekanın önünde dün gece saat 03.00 sıralarında silahlar patladı. Ateş açan kişilerin bir otomobil ile olay yerinden uzaklaşmasının ardından eğlence mekanının hemen önünde bir kadın kanlar içinde yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekibi, kadının başına isabet eden kurşun nedeniyle yaralandığını belirledi. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın hemen ardından açılan soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kadının kimliğinin Maggie Badgo olduğunu ve tatil amacıyla 2 gün önce İsveç'ten Türkiye'ye geldiğini belirledi.

Eğlence mekanı önünde inceleme yapan polis, 9 boş kovan buldu. Görevlilerin ifadesine başvuran polis, saldırganın 4 arkadaşı ile birlikte mekana girmek istediğini, ancak damsız oldukları gerekçesi ile içeri alınmayınca geldikleri otomobilin torpido gözünden aldığı silahı ateşlediğini belirledi. Ardından da olayın meydana geldiği yerdeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, saldırganların kaçtığı otomobilin plakasını tespit etti. Otomobilin sürücüsünün de aralarında bulunduğu 5 arkadaştan 3'ünü göz altına alarak ifadesine başvurdu. Silahı kullanan kişinin kimliğinin E.K. olduğu ve daha önceden de polis suç kaydının bulunduğu anlaşıldı. Üç arkadaş, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Çalışmalarını sürdüren ekipler, bugün de aynı gruptan 4'üncü kişiyi gözaltına alarak ifadesine başvurdu. Dördüncü kişiyi de ifadesinin ardından serbest bırakan polis, İsveçli kadının ölümüne sebep olduğu gerekçesi ile E.K.'yı arama çalışmalarını sürdürüyor,

Öte yandan Magie Badgo'nun iki gün önce İsveç'ten tatil için arkadaşlarıyla birlikte İstanbul'a geldiği öğrenildi. Sultanahmet civarında bir otole yerleşen İsviçre'li turist kafilesinin tarihi yerleri gezdikten sonra akşam yemeği yediği ve daha sonra İstanbul'un eğlence merkezlerini görmek için olayın yaşandığı mekana gittikleri belirlendi. Maggie Badgo'nun, kafile halinde geldikleri mekanda kısa bir süre dışarı çıktığı ve olayın da bu sırada meydana geldiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.