Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polis durdurduğu sürücüleri bilgilendirirken çay ikram etti

Karaman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü 'Güvenli Yolculuk ve Dostluk Çayı İçin 5 Dakika Mola' projesini uygulamaya geçirdi.Proje kapsamında ekipler Karaman-Konya kara yolunun 30. kilometresinde sürücüleri...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karaman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü 'Güvenli Yolculuk ve Dostluk Çayı İçin 5 Dakika Mola' projesini uygulamaya geçirdi.

Proje kapsamında ekipler Karaman-Konya kara yolunun 30. kilometresinde sürücüleri durdurarak hem çay ikram ediyor, yol ve trafik kuralları hakkında bilgi veriyor. Uygulamayı yerinde inceleyen Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, "Görevli arkadaşlarımız sürücüleri, Karaman il sınırlarına girmesinden itibaren durdurarak güzergahta yapılan yol çalışmaları ve yolun genel bilgileri ile trafik kuralları hakkında bilgiler veriyorlar. Bu bilgiler verilirken de sürücü ve araçlarda yolcu olarak bulunan vatandaşlarımıza çay ikram ediyoruz.” dedi.

Amaçlarını, öncelikle uzun süredir yolda olan sürücüleri dinlendirmek ve sağlıklı yolculuk yapmalarını sağlamak olarak açıklayan Şahne, “Ayrıca bu yolda meydana gelen yaralamalı ve maddi hasarlı kazaları da en alt seviyeye indirme düşüncemiz var. Yollarımız öncesine göre çok modern ve sağlıklı, ancak Karaman'dan sonra yol çalışmaları halen devam etmektedir. Bu projede geçmiş yıllarla mukayese ederek meydana gelen kazaların analizinden sonra kazaları daha nasıl aza indiririz temel felsefesi ile hem sürücüleri bilgilendirme hem polis halk ilişkilerini güçlendirme amacıyla geliştirilmiş bir projedir. Şu an için bu uygulamayı 1 aylık olarak düşündük, ancak uygulamanın faydasını görürsek uygulamayı devam ettirmek istiyoruz." dedi. Sürücüler ise bu tür uygulamaların Türkiye genelinde yapılması gerektiğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.