Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK'nın inine girdiler: 14 terörist öldürüldü

Tunceli'de, terör örgütü PKK'ya yönelik önceki gün başlatılan hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 14'e yükseldiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 07:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 07:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PKK'nın inine girdiler: 14 terörist öldürüldü
Tunceli Valiliği, operasyonlar nedeniyle il merkezi ve Ovacık ilçesine bağlı bazı yerleşim yerlerinde sokağa çıkma yasağı getirildiğini ve Tunceli-Ovacık karayolunun çift yönlü olarak ikinci bir emre kadar trafiğe kapatıldığını duyurdu. Bu arada Şırnak'ın Bestler - Dereler bölgesinde de 19 PKK'lı terörist öldürüldü.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il merkezine bağlı Bali Deresi mevkisinde, terör örgütü PKK'ya yönelik önceki gün yapılan hava destekli operasyon sonrası bölgede dün ve bugün karadan da operasyon yapıldığı belirtildi.

Hava destekli operasyonda 7 teröristin etkisiz hale getirildiği bölgede, hava harekatı sonrası gerçekleştirilen operasyonda da 7 teröristin etkisiz hale getirildiğine işaret edilen açıklamada,"7 Kasım 2016 günü Tunceli Merkez Bali Deresi mevkisinde icra edilen hava destekli operasyon sonrasında 8-9 Kasım 2016 günü bölgede başlatılan ve devam eden arama/tarama faaliyetleri esnasında toplamda 14 bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Açıklamada, operasyonda teröristlere ait 1 zagros keskin nişancı tüfeği, 25 zagros mühimmatı, 1 RPG-7 roketatar, 2 M-16 piyade tüfeği, 2 BKC makineli tüfek, 15 kalaşnikof piyade tüfeği, 10 antitank mayını, 1 tabanca, 2 kilogram C-4 patlayıcı, 7 RPG-7 antitank mühimmatı, 2 RPG-7 antipersonel mühimmatı ve çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

Ele geçirilen malzemelerin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla muhafaza altına alındığı kaydedildi.

Valilik, 7 Kasım 2016 tarihinde, aynı bölgede bir grup terör örgütü mensubunun tespit edilmesi üzerine yapılan hava destekli operasyon sonrası bölgede gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyeti sonucu biri kadın 7 teröriste ait ceset bulunduğunu açıklamıştı.

TUNCELİ'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Tunceli Valiliği, PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle il merkezi ve Ovacık ilçesine bağlı bazı yerleşim yerlerinde sokağa çıkma yasağı getirildiğini ve Tunceli-Ovacık karayolunun çift yönlü olarak ikinci bir emre kadar trafiğe kapatıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

Tunceli-Ovacık arasında kalan bölgede devam eden operasyonlarda vatandaşın can ve mal güvenliğinin temini açısından 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca bazı kararlar alındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Merkeze bağlı Bababocağı köyü, Pınar köyü, Kürekli Mahallesi, Karşılar köyü, Darıca Mahallesi, Geyiksuyu, Atadoğdu, Dedeağaç, Suvat, Dilek ve Sarıtaş köyleri ile Ovacık ilçesine bağlı Yenisöğüt, Çemberlitaş, Yoğunçam, Aşağıtorunoba, Yoncalı, Çayüstü, Yaylagünü, Güneykonak, Sarıtosun, Konaklar ve Akyayık köyü ve bağlı mahallelerinde bugün saat 18.00'dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir."
Açıklamada, Tunceli-Ovacık karayolunun da çift yönlü olarak ikinci bir emre kadar trafiğe kapatıldığı kaydedildi.

ŞIRNAK'TA 19 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve kış hazırlıklarını imha etmek amacıyla başlatılan operasyonda, insansız hava araçlarının da desteğiyle 19 PKK'lı terörist öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan bilgilendirmeye göre, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda ve emir komutasında, 3 Kasım'dan itibaren Şırnak'taki 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Siirt'teki 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı ile Van, Şırnak ve Siirt jandarma özel harekat birliklerinin katılımıyla Bestler-Dereler bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve kış hazırlıklarını imha etmek amacıyla Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sercan Öklük Bestler-Dereler-2 Müşterek Operasyonu başlatıldı.

Bölücü terör örgütünün sözde Botan saha karargahının bulunduğu, coğrafi özellikleri itibarıyla barınmaya müsait olduğundan sürekli kullanılan ve yaklaşık 600 kilometrekarelik alanı kapsayan Bestler - Dereler bölgesindeki operasyon süresince, insansız hava araçlarının da desteğiyle 19 terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist de sağ yakalandı.

Ayrıca bölgede, önceki dönemlerde yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen 7 teröristin cesedi bulundu.

Birlikler tarafından yapılan temas aramasında da bölücü örgüte ait birçok yer üstü ve yeraltı yaşam ve barınma alanı ile depo, sığınak, ağır silah, silah, bunlara ait mühimmat ve motorlu araç gereç ile bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilerek imha edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.