Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'PKK dindarlarla saldırıyor' diye eylem yaptılar

Bursa'da kendilerini 'Peygamber Sevdalıları Platformu' olarak tanıtan bir grup, son zamanlarda Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde PKK tarafından İslam inancına önem veren sivil toplum kuruluşlarına yönelik saldırılar yapıldığı gerekçesiyle...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'PKK dindarlarla saldırıyor' diye eylem yaptılar
Bursa'da kendilerini 'Peygamber Sevdalıları Platformu' olarak tanıtan bir grup, son zamanlarda Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde PKK tarafından İslam inancına önem veren sivil toplum kuruluşlarına yönelik saldırılar yapıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Ulu Camii önündeki Orhangazi Parkı’nda ikindi namazı sonrası toplanan kalabalık, 'Mukaddesata uzanan eller kırılsın', 'Müslümanlar Allah'tan başkasına boyun eğmezler', 'Korkunuz sonunuzdan' yazılı pankart açtılar. 'Zalimler için yaşasın cehennem' diye slogan atan grup adına açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Sözcüsü Hasan Şenol, son zamanlarda PKK'lı bazı kesimlerce, özellikle son bir aydır bazı il ve ilçelerde mütedeyyin Müslümanlara karşı provokatif saldırılar yapıldığını öne sürdü. Şenol, “Sabah saatlerinde aldığımız haberlere göre, bu kendini bilmez din düşmanı grup, dine olan düşmanlığını göstermiş, Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Kadiri tarikatı lideri Şeyh Baki’nin evine el yapımı patlayıcı madde ile saldırı düzenlemiştir. Halkın inançlarına savaş açmış, bu hain grubun talimatları İsrail ve diğer İslam düşmanı yapılardan aldığı da yaptıkları saldırılarda kendini açık şekilde göstermektedir." dedi.

BDP'ye de tepki gösteren Şenol, "Hükümetin demokratikleşme paketini bile anti demokratik bulan BDP’nin Müslüman kesimin yaşam hakkını görmezden gelmesi, yapılan saldırıları adeta onaylamaktadır. Yıllardır bölgemizde halkımızın can, mal, namusu ve dini için faaliyetini sürdüren mütedeyyin kesimlere yönelik saldırıların amacı Müslüman halkımız ile bu camiaları birbirinden ayrıştırmayı hedeflemektedir.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.