Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Piyasaya sahte para süren 8 kişi yakalandı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde polis sahte para operasyonu düzenledi. Edinilen bilgilere göre polis Çarşamba’da istihbari bilgiler sonucunda piyasaya sahte para sürdüğü iddiasıyla 4 kişiyi takibe aldı. Polis 4 kişinin ilçenin doğu ve batı...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Piyasaya sahte para süren 8 kişi yakalandı
Samsun’un Çarşamba ilçesinde polis sahte para operasyonu düzenledi. Edinilen bilgilere göre polis Çarşamba’da istihbari bilgiler sonucunda piyasaya sahte para sürdüğü iddiasıyla 4 kişiyi takibe aldı. Polis 4 kişinin ilçenin doğu ve batı yakalarındaki iş yerleri ve pazar yerlerinde piyasaya sahte para sürdüklerini tespit etti. Bu kişilerle birlikte 3 bin 600 TL sahte para ele geçirildi.

Soruşturmayı çok yönlü derinleştiren polis daha sonra Çarşamba ve Terme ilçelerindeki 3 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Bu baskınlarda da 4 kişi piyasaya sahte para sürdükleri belirlenerek gözaltına alındı. İki ayrı operasyon sonucu yaşları 25 ila 38 arasında değişen 2’si bayan 6’sı erkek; A.K., M.K., M.K., G.S., İ.Y., F.Ç., Z.D. ve E.Ü. isimli 8 kişi piyasaya sürmeye çalıştıkları 11 bin 600 TL yüzlük sahte banknotlarla birlikte gözaltına alındı. Ayrıca operasyonda 34 ve 44 plakalı iki araca da el konuldu.

Polisteki ilk sorgularının ardından zanlılar yoğun güvenlik önlemeleri altında adliyeye sevk edildiler. Şahısların adliyedeki sorguları devam ediyor.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre bu kişilerin Çorum ile Yozgat’ta da piyasaya sahte para sürdükleri iddia edildi. Yetkililerin burada bulunan müştekilere de ulaşmaya çalıştıkları öğrenilirken toplam sahte para miktarının artabileceği de kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.