Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pişkinliğin böylesi! Öyle bir ilan verdiler ki...

ADANA polisinin uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptığı operasyonlar sonrasında çalıştıracak torbacı bulmakta zorlanan zehir tacirleri, evlerin duvarlarına ’torbacı aranıyor’ ilanları yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pişkinliğin böylesi! Öyle bir ilan verdiler ki...
Polisinin uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptığı operasyonlarda Adana’da son dönemde sokaklarda uyuşturucu satan ve torbacı olarak adlandırılan 317 kişi gözaltına alındı, 147’si tutuklandı.

Sık sık polis baskını olan Hürriyet Mahallesi’ndeki bir evin duvarındaki ’Günlük 100 TL yemek, sigara. 100 metre ileride gece çalışacak torbacılar aranıyor. Hürriyet mahallesi torbacı sakinleri’ yazısı şaşkınlık yaşattı. 70 kez operasyon yapılan mahallede uyuşturucu satacak eleman bulamayan çetelerin bu yönteme başvurduğu ileri sürüldü.

ADANA POLİSİNİN 10 AYLIK UYUŞTURUCU BİLANÇOSU: 317 GÖZALTI, 147 TUTUKLAMA

Adana’da yılın 10 ayında 151 operasyona imza atan Narkotik Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, torbacı olarak adlandırılan 317 sokak satıcısını gözaltına aldı. Sokak satıcılarının ev ve zula olarak adlandırılan uyuşturucuyu sakladıkları yerlerde yapılan aramalarda, 14 bin 774 paket halinde 58 kilo esrar, 8 bin 837 hap, 3 ruhsatsız tabanca, 4 otomatik av tüfeği ile 4 el yapımı bomba ele geçirildi.

Uyuşturucu ve bağlantılı suçlarla mücadele amacı ile kurulan Narkotim ekipleri, sokakları torbacılardan temizlemek için başlattığı çalışmaları, eğitim yılının açılması ile birlikte yoğunlaştırdı. Doğu ve Güneydoğu illerinden göç eden vatandaşların yaşadığı ve bölücü terör örgütü yandaşlarının korsan gösterilerinin yapıldığı Hürriyet, Ova, Barbaros ve Çamlıbel mahallerindeki operasyonlarını aralıksız sürdüren ekipler, sokakları torbacılardan temizledi. Ekiplerin 10 ay içerisinde gerçekleştirdiği 151 operasyonda 317 uyuşturucu satıcısı yakalandı. Gözaltına alınanlar sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zahir satıcılarından 147’si tutuklanırken, 49’u adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Yakalanan torbacıların üzerlerinde, ev ve zula olarak kullandıkları yerlerde yapılan aramalarda, fişek olarak adlandırılan satışa hazır halde 14 bin 774 pakette toplam 58 kilo 200 gram esrar, 8 bin 837 uyuşturucu hap, 4 el yapımı bomba, 3 ruhsatsız tabanca ve 4 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.