Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Personelin odasını değiştiren müdür görevden alındı iddiası

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Hakan Akgün'ün, aynı kurumda çalışan bir personelin odasını değiştirdiği gerekçesiyle görevinden alındığı iddia edildi. Akgün'ün, Elazığ Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 04:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 04:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Personelin odasını değiştiren müdür görevden alındı iddiası
Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Hakan Akgün'ün, aynı kurumda çalışan bir personelin odasını değiştirdiği gerekçesiyle görevinden alındığı iddia edildi. Akgün'ün, Elazığ Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne araştırmacı olarak tayininin yapıldığı belirtildi.

İddialarla ilgili açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Elazığ İl Temsilcisi Abdulkerim Eflatun, "Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Hakan Akgün’ün görevden alınma nedeni; kurumda görev yapan bir sendikaya bağlı memur, odasının değiştirilmesinden ötürü rahatsızlık duyuyor, oda yerinin değişikliğine müteakip Hakan Akgün, bu arkadaş tarafından görevden alınma ile tehdit ediliyor ve Ankara’ya çağrılıyor. Ankara’da görüştüğü genel müdür ‘Sen bu arkadaşı çok rahatsız ediyorsun, daha önce de söylemiştik, rahatsız etme. Bu yüzden istifa etmeni istiyorum’ diyor. Hakan Akgün de ‘Ben istifa edecek herhangi bir şey yapmadım, alıyorsanız beni siz görevden alın’ diyerek tekrar Elazığ’a dönüyor. Olay bundan ibarettir. Son derece çirkin ve ahlaki olmayan bir tutumdur. Bu yüzden özellikle bu hadiseyi yapanları, dahili olan siyasiler de dahil herkesi şiddetle kınıyorum, bu kararı tekrar gözden geçirmelerini bekliyorum." şeklinde konuştu.

Meselenin Elazığ’ın meselesi olduğunu belirten Eflatun, "Hakan Akgün kardeşimizin görevden alınması bizleri üzmüştür. Olay, Kamu-Sen meselesi değildir. Bu arkadaşımız Elazığ’a geldiği günden beri ciddi ve özverili çalışmalar yaparak, kurumu belli bir noktaya getirmiştir. Yeni hizmet binası, laboratuar, balık müzesi gibi birçok hizmetler yapmıştır. Elazığ’da çeşitli seminerler düzenlemiş ve birçok programa katılarak Elazığ’ın Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'nü belli bir noktaya getirmiştir. Bu arkadaşımız çalışkan ve dürüst bir arkadaşımızdır. Bu yüzden bu arkadaşımızın arkasındayız. Elazığ’ın meselesidir bu mesele. Elazığ’a gelen bürokratların hizmet etmesi için önünü açmamız lazım. Herhangi kişilerin insiyatif ve zevkine bırakarak bu insanların önünü kesmememiz, Elazığ’ın daha ileriye gidebilmesi için bu insanlara siyaseten destek olmamız gerekiyor. Ancak gelinen noktada bakıyoruz ki tüm bu düsturlar, çalışmalar, iyi niyetler ve samimiyetler bir noktaya kadar. Bir noktadan sonra siyasetçilerin ve kendini sendikacı addeden insanların egosuna teslim olduğunu görüyoruz. Bu arkadaşımız bu insanların zevklerine fantezilerine teslim olamamıştır. Çalışmalarını dosdoğru, düz bildiği bir şekilde yapmış. 3 yılda çok başarılı projelere imza atmıştır. Bu yüzden bu arkadaşımızın görevden alınmasını son derece ahlaksız ve etik dışı buluyoruz. Siyasetçilerin ve ili idare eden mülki amirlerin bu konudaki duyarlılığı göstermesini ve görevden alınmayı gözden geçirerek görevine iade edilmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.