Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Perinçek: O meydanı Erdoğan’a vermeyeceğimizi buradan ilan ediyorum

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Adana’da ilçe seçim kurulunun kendilerine tahsis ettiği miting alanının il seçim kurulu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tahsis edilmesini hukuksuzluk olarak yorumladı. Bu kararı tanımadıklarını...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Perinçek: O meydanı Erdoğan’a vermeyeceğimizi buradan ilan ediyorum
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Adana’da ilçe seçim kurulunun kendilerine tahsis ettiği miting alanının il seçim kurulu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tahsis edilmesini hukuksuzluk olarak yorumladı. Bu kararı tanımadıklarını belirten Perinçek, “Biz Adana Valisi’nin başvurusundan 8 gün önce Seyhan İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak o meydanı aldık. O meydanı Recep Tayyip Erdoğan’a vermeyeceğimizi buradan ilan ediyorum. Adana halkımızı Türk bayraklarıyla 29 Mayıs günü Uğur Mumcu Meydanı’na bekliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’da elinde Türk bayrağıyla Vatan Partisi mitingine katılabilir bundan memnuniyet duyarız.” dedi.

Seyhan İlçe Seçim Kurulu’nnun 29 Mayıs günü Vatan Partisi’ne tahsis ettiği Uğur Mumcu Meydanı, Adana Valiliği’nin başvurusu üzerine Adana İl Seçim Kurulu tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tahsis edildi.Konuyla ilgili partisinin İstanbul il başkanlığında basın mensuplarına bilgi veren Doğu Perinçek, alınan kararın yasalara ve anayasaya aykırı olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi.

Adana Valiliğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaranabilmek için onun vekili gibi davrandığını belirten Perinçek, “7 Mayıs 2015 günü 20157 sayılı yazıyla Adana Vatan Partisi İl Başkanlığı Seyhan İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak Uğur Mumcu Meydanı’nın 29 Mayıs günü Vatan Partisi mitingi için tahsis edilmesi talebinde bulunmuştur. Bizden 8 gün sonra 15 Mayıs günü bu kez Adana Valiliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı Uğur Mumcu Meydanı’nda bir halkla buluşma toplantısı yapacağını belirterek meydanın Recep Tayyip Erdoğan’a tahsis edilmesi talebinde bulundu. Seyhan İlçe Seçim Kurulu 18 Mayıs günü anayasaya yasalara uygun olarak ve özellikle 298 sayılı kanunun 50. Maddesi uyarınca seçim propagandasının başladığını ve Uğur Mumcu Meydanı’nın Adana’da siyasi partilerin seçim faaliyetleri için ayrıldığını belirterek bu gerekçeyle ilgili meydanın Vatan Partisi’nin mitingine tahsis edildiğine karar verdi. Bu karara yetkisi olmadığı halde Adana Valiliği itiraz ediyor. Adana Valiliği burada bir siyasi parti değil üstelik devletin yasalarını anayasayı uygulamakla görevli olan bir kurum. Yasaları anayasayı çiğneyerek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sanki avukatı vekili gibi başvuruda bulunarak ilçe seçim kurulu kararının iptal edilmesini Adana İl Seçim Kurulu’ndan istedi. Böyle bir yetkisi yok. Ayrıca itiraz hakkı da yok. Ve Adana İl Seçim Kurulu üstüne vazife olmadığı halde kanunları ve anayasayı çiğneyerek Uğur Mumcu Meydanı’nı 29 Mayıs günü Recep Tayyip Erdoğan’ın keyfine tahsis etti.” diye konuştu.

'UĞUR MUMCU MEYDANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN BABASININ MALI DEĞİLDİR'

Meydanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiler aleyhine konuşmalar yapıp kanunları çiğnemesi için tahsis edildiğini ifade eden Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ve Cumhurbaşkanı olmasına rağmen seçimlerde tarafsızlığını ve devlet başkanı sorumluluğunu yitirerek meydanlara çıkıp siyasi partiler aleyhine konuşmalar yapması ve kanunları çiğnemesi için Tayyip Erdoğan’a alanları tahsis etti. Uğur Mumcu Meydanı kanunları çiğneme meydanı değildir. Uğur Mumcu Meydanı Recep Tayyip Erdoğan’ın babasının malı da değildir. O meydan Adana ilimizin kamuya ait olan bir meydanıdır ve hukukumuza, anayasamıza, seçim yasalarına göre seçim propagandası başlamıştır ve o meydan Adana ilimizde siyasi partilere tahsis edilmiş bir meydandır. O nedenle Adana İl Seçim Kurulu’nun aldığı karar, çok açık söylüyorum tamamen Recep Tayyip Erdoğan’a yaranmaya yönelik pervasız bir karardır. Yasaları çiğnemiştir ve il çeçim kurulu hukuku uygulaması gereken bir makam. Recep Tayyip Erdoğan’a yaranma gayreti içerisindedir. Buradan Vatan Partisi olarak ilan ediyoruz; Adana’da seçim yapma hakkımızı hiç kimseye çiğnetmeyiz. Ve çiğnetmeyeceğimizi kamuoyu ve Türk milleti görecektir."

'O MEYDANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A VERMEYECEĞİMİZİ BURADAN İLAN EDİYORUM'

Meydanı vermeyeceklerini belirten Perinçek, "O meydan ilçe seçim kurulu kararınca bize tahsis edilmiştir. Kanuna göre anayasaya göre buradan ilan ediyorum kesinlikle orada 29 Mayıs tarihinde mitingimizi yapacağız. Bilindiği gibi seçim kanunları var anayasa var bu kanunlara göre seçim propagandası dönemi başlamıştır ve ve Adana’da Uğur Mumcu Meydanı siyasal partilerin faaliyetine tahsis edilmiştir ve biz Adana Valisi’nin başvurusundan 8 gün önce Seyhan İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak o meydanı aldık. O meydanı Recep Tayyip Erdoğan’a vermeyeceğimizi buradan ilan ediyorum. Adana halkımızı Türk bayraklarıyla 29 Mayıs günü Uğur Mumcu Meydanı’na bekliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’da elinde Türk bayrağıyla Vatan Partisi mitingine katılabilir bundan memnuniyet duyarız. Recep Tayyip Erdoğan’da bütün yurttaşlar gibi Türk Bayrağını alıp mitingimize gelebilir. Orada her türlü güvenliği bize aittir bütün yurttaşlarımız gibi. Gelmesinden de büyük bir memnuniyet duyacağız.” ifadelerini kullandı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.