Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Perfüzyonist, odyolog, konuşma terapistleri için duyuru yapıldı

Devlet Personel Başkanlığı, KPSS tercih kılavuzlarındaki; dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist, sağlık fizikçisi ve odyolog kadrolarına ilişkin duyuru yaptı.Belirtilen kadro unvanlarına, söz konusu kılavuzlarda ve tercihlerin alınması...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Devlet Personel Başkanlığı, KPSS tercih kılavuzlarındaki; dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist, sağlık fizikçisi ve odyolog kadrolarına ilişkin duyuru yaptı.

Belirtilen kadro unvanlarına, söz konusu kılavuzlarda ve tercihlerin alınması esnasında uyarılar yapılmasına rağmen, özel şartları taşımayan adayların yerleştirilmesi ve bu kadroların boş kalması üzerine, adayların yüksek lisans/doktora öğrenim bilgileri alınacağı ve değerlendirileceği belirtildi. Bu doğrultuda, 2014 KPSS’ye giren ve bu kadro unvanlarına başvurmak isteyen adayların, KPSS tercih işlemlerinin başlayacağı günden önce Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvurmaları istendi.

BAŞVURU DETAYLARI

Söz konusu kadroya başvurabileceklerden ilgili lisans mezunu olan adayların ÖSYM sisteminde tanımlı olduklarından Devlet Personel Başkanlığına başvurmaları gerektiğine işaret edilen duyuruda, “Ancak, söz konusu kadroya başvurabilmek için lisans öğrenimi üzerine yüksek lisans veya doktora yapma şartı yer alıyorsa adayların muhakkak suretle Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvurması gerekmektedir.” denildi.

Diğer taraftan, söz konusu kadrolara başvuru yapıp yapamayacağı tereddütlü olan adayların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından (Ör: 'Sağlık Fizikçisi' kadrosuna atanabilir) alacakları karar çerçevesinde Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığınca durumlarının değerlendirileceği, söz konusu kadrolara başvurabilecek adayların Devlet Personel Başkanlığınca TC Kimlik No bazında ÖSYM’ye bildirileceği ve adayların takip eden KPSS tercih dönemi ve sonrasında mezkûr kadrolara ÖSYM’ce tercih yapması sağlanacağı bilgisi paylaşıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.