Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tiyatro sezonu açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2013-2014 tiyatro sezonunu Yeşil Papağan Limited adlı oyunla açtı. Şehir tiyatrosunda sahnelenen oyunu Seksenler dizisinin oyuncuları da izledi. Yeni sezonun ilk oyununu Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sahneledi....

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tiyatro sezonu açıldı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2013-2014 tiyatro sezonunu Yeşil Papağan Limited adlı oyunla açtı. Şehir tiyatrosunda sahnelenen oyunu Seksenler dizisinin oyuncuları da izledi.

Yeni sezonun ilk oyununu Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sahneledi. Tiyatro sezonunun açılışı nedeniyle Kayseri'ye gelen Seksenler Dizisinin oyuncuları Berat Yenilmez ve Faruk Sofuoğlu da izleyiciler arasındaydı ve usta oyuncular oyun başlamadan önce kısa birer konuşma yaparak seyircileri selamladı. Sezonun ilk oyunu olan Yeşil Papağan Limited'i Mehmet Baydur yazdı ve Murat Özdeniz yönetti.

Öte yandan Seksenler Dizisi oyuncuları, kendileri ile yapılan özel röportajda Kayseri ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Berat Yenilmez, Kayseri'ye dört yıl önce geldiğini ve o gelişinde de şehre hayran kaldığını belirterek, bu gelişinde hayranlığının bir kat daha arttığını söyledi. Yenilmez, "Bizler tiyatroyla, turneyle Türkiye'yi 3-4 kez gezdik. Bazı büyükşehir olarak adlandırdığımız büyükşehir belediyelerinin çok da büyük olmadığını gördük. Şehrin büyüklüğü yapılan hizmetlerle ölçülüyor. Bu anlamda Kayseri birçok ile fark atmış durumda" dedi. Faruk Sofuğlu ise Kayseri'nin sucuk pastırmadan ibaret olmadığını söyledi ve "Kayseri bir kültür şehri olmuş." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan tiyatro sezonunun ilk oyunu olan Yeşil Papağan Limited 29 Kasım Cuma akşamından itibaren her Cuma günü Şehir Tiyatrosu'ndan sahnelenmeye devam edecek. Ayrıca 1 Aralık Pazar gününden itibaren her Pazar günü saat 13.00'te ise çocuklar için 'Ali Baba ve Kırk Haramiler' adlı oyun sahnelenecek. Tiyatroseverler her hafta iki oyunu ücretsiz olarak izleyebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.