Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Paralel yapı operasyonunda flaş gelişme!

Karabük merkezli 4 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda, adliyeye sevk edilen 15 kişiden ikisi tutuklandı, 13’ü adli kontrollü olarak serbest bırakıldı. Ordu'da yürütülen soruşturma kapsamında ise 17 kişi serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Paralel yapı operasyonunda flaş gelişme!

 

KARABÜK

Karabük Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY’ye yönelik Karabük merkezli yapılan operasyon kapsamında Karabük, İstanbul, Kocaeli ve Zonguldak’tan gözaltına alınan Sadık B., Mehmet K., Mustafa D., Murat Y., Murat T., Murat Ç., Mustafa K., Beytullah Ç., Harun Ş., Bilal G., Tamer A., Suat A., ve M. Abdulcabbar E., Ahmet R.ve Nuri Y.’nin sabaha saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.

Savcılıkça ifadeleri alınan şahıslardan 9’unun tutuklama, 6’sının ise adli kontrollü serbest bırakılması istemi ile mahkemeye sevk edildi.

Mahkemece Fethullahçı Terör Örgütü’ne üye olmak ve finansal kaynak sağlamak suçlamalarından dolayı Beytullah Ç. ve Bilal G. tutuklanarak Karabük T Tipi Cezaevine gönderilirken, diğer 13 kişi ise adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

ORDU

Ordu merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında İzmir, Rize, Erzincan, Ağrı ve Artvin'de gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 2'si kadın 17 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.Ş, R.M, H.Ç, K.K, B.Y, A.K, K.U, H.K, F.U, Ş.H, H.G, S.B, A.A, H.E, A.T, M.B ve K.Y çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adliye kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şüphelilerin serbest bırakılması adliye bahçesinde bekleyen yakınları tarafından da sevinçle karşılandı.

Operasyon kapsamında 3 kişinin de aranmasının devam ettiği bildirildi. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.