Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Papa’nın Ankara'daki ilk durağı Anıtkabir oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’nun Ankara’daki ilk durağı Anıtkabir oldu. Papa, Türkiye’nin iki kıta arasında doğal bir köprü olduğu vurgusunda bulundu.Üç...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Papa’nın Ankara'daki ilk durağı Anıtkabir oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’nun Ankara’daki ilk durağı Anıtkabir oldu. Papa, Türkiye’nin iki kıta arasında doğal bir köprü olduğu vurgusunda bulundu.

Üç gün sürecek Türkiye ziyaretinin Ankara durağında Papa Francesco, ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Papa Francesco ve yanındaki heyet, Papa’nın yaşının ileri olmasından dolayı Aslanlı Yol'dan gelmedi. Daha kısa olan Bayraklı yoldan Anıtkabir’e çıkan Papa’ya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu refakat etti. Papa, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Bir süre mozolenin başında dua eden Papa’nın saygı duruşu alanına geri adımlarla gitmesi dikkat çekti.

Papa Francesco, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada 'Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Papa, deftere İtalya’nca duygu ve düşüncelerini aktardı. Papa, "Türkiye iki kıta arasında doğal köprü. Burada en samimi dileklerimi dile getiriyorum. Türkiye sadece bir yol geçişi olmasın. Aynı zamanda karşılaşma, diyalog, huzurlu bir şekilde birlikte yaşam oluştursun. Erkekler ve kadınlar arasında bir yol olsun. Herhangi bir kültür, etnik ve dine mensup kadınlar ver erkekler arasında. Bunları en samimi dilek ve temennilerimle ifade ediyorum." diye yazdı.

Sonrasında Anıtkabir Müzesi'ni gezen Papa Francesco yanındaki kalabalık heyetle Anıtkabir’den ayrıldı. Papa’nın gelişinden önce Anıtkabir’de geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma bomba arama köpeği ‘Azap’ alanda arama yaptı.

Katoliklerin ruhani lideri Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Resmi törenle karşılanacak Papa, Erdoğan ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Papa Francesco akşam saatlerinde ortak açıklama yapacak.

Papa Francesco, Türkiye’yi ziyaret eden dördüncü papa oldu. Daha önce de Papa 6. Paul, II. Jean Paul ve 16. Benediktus Türkiye’yi ziyaret etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.