Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pankart sebebiyle 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Manisa İl Temsilciliği üyesi Hüseyin Tavas (21) hakkında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Aralık'taki Manisa mitinginde gözaltına alındığında, çantasında bulunduğu ileri sürülen 'Dikkat Manisa'da...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Manisa İl Temsilciliği üyesi Hüseyin Tavas (21) hakkında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Aralık'taki Manisa mitinginde gözaltına alındığında, çantasında bulunduğu ileri sürülen 'Dikkat Manisa'da Hırsız Var' yazılı pankart nedeniyle 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 28 Aralık'taki Manisa mitingi öncesinde 7 TGB üyesi gözaltına alındı. Çantasında, 'Dikkat Manisa'da Hırsız Var' pankartı bulunan Manisa İl Temsilciliği üyesi Hüseyin Tavas hakkında, Başbakan'a hakaretten, Manisa 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı.

İl Temsilciliği’nde basın toplantısı düzenleyen TGB Manisa İl Temsilcisi Kemal Tunay Uçak, üyeleri Hüseyin Tavas hakkında Başbakan’a hakaretten dava açılmasının nedeninin, gözaltına alındığı gün çantasında bulunan 'Dikkat Manisa'da Hırsız Var' yazılı pankart olduğunu söyledi. Uçak, "O gün Hüseyin ile birlikte gözaltına alınan diğer 6 arkadaşımız için savcı takipsizlik kararı verdi. Hüseyin için ise Başbakan’a hakaretten dava açıldı. Oysa pankartta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi hiç geçmiyor. Savcı, o pankartta Başbakan'a hakaret edildiği kanaatine varmış. Yani savcı, o gün Manisa'daki tek hırsızın Başbakan Erdoğan olduğu kanaatine varmış olmalı. Yani asıl hakareti kendisi yapmıştır.” dedi. Hüseyin Tavas davasının takipçisi olacaklarını da dile getiren Uçak, TGB olarak böyle bir suçlamayı asla kabul etmediklerini, arkadaşlarının kimseye hakaret etmediğini söyledi. Hüseyin Tavas da suçlamaları kabul etmediğini belirtip, pankarttakinin Başbakan'a hakaret niteliğinde bir yazı olmadığını ileri sürdü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.