Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öztürk: Diş hekimliği fakültelerinin eğitim kalitesi yetersiz

Diş Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Murat Öztürk, diş hekimliği fakülte sayısının fazla olmasının eğitim kalitesini düşürdüğüne dikkat çekti. 62 fakülteden sadece 40’ının eğitim verdiğini kaydeden Öztürk, "Birçok fakülte ağız...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öztürk: Diş hekimliği fakültelerinin eğitim kalitesi yetersiz
Diş Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Murat Öztürk, diş hekimliği fakülte sayısının fazla olmasının eğitim kalitesini düşürdüğüne dikkat çekti. 62 fakülteden sadece 40’ının eğitim verdiğini kaydeden Öztürk, "Birçok fakülte ağız ve diş sağlığı merkezi olarak hizmet veriyor. Fakültelerin asli görevi olmayan poliklinik hizmeti vermesi mezunların niteliğini değersizleştiriyor. Fakültelerin plansız şekilde sayısının artması diş hekimlerinin kalitesini düşürüyor." dedi.

Diş Hekimleri Odası, 17-22 Kasım diş hekimliği Haftası nedeniyle Atatürk anıtına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Mehmet Murat Öztürk ile Yönetim Kurulu üyeleri, Diş Hekimleri ile Diş Hekimliği Fakültesi'nden öğrencilerin eşliğinde çelenk sunumu yaptı.

Murat Öztürk, daha sonra haftanın önemini anlatan bir açıklama yaptı. Gıda Başkanı Mehmet Murat Öztürk, Diş Hekimliği gününde çarpıcı bilgiler paylaştı. Konuyla ilgili istatistiklerden bahseden Öztürk, Türkiye’de her 2 evden birine diş fırçası girmediğini her 3 kişiden birinin ise dişlerini günde bir kez bile fırçalamadığını aktardı. Diş fırçalamayan bir toplum olduğumuza dikkat çeken Diş Hekimi Öztürk, 65 yaş üstü dişsizlik oranını ise yüzde 65 olarak açıkladı.

Açıklamasına diş hekimliği fakültelerinden bahsederek devam eden Öztürk 80 milyonluk Almanya’da sadece 31 fakülte bulunduğuna işaret etti.

Türkiye’de 62 diş hekimliği içinde sadece 40’ında eğitim verildiğini kaydederek, fakülte sayısının fazla olmasının mesleğe zarar verdiğine işaret etti.

    "10 KİŞİDEN BİRİ DİŞ DOKTORUNA GİDİYOR"

    2008 yılında diş hekimine gitme sıklığı 0,9 iken bu sıklığın 2014 yılında da değişmediğini kaydeden Mehmet Murat Öztürk, 2017 yılında oranın 1.5 olmasını temenni ederek ülkemizde diş hekimi sayısının 23 bin 339 olması gerekirken mevcut mezun sayısının 31 bin 776 olduğuna vurgu yaptı. Öztürk, ağız ve diş sağlığının gelişmesi için sağlıklı ve sigarasız yaşamak, yılda en az 2 kez diş hekimine gitmek, günde 2 kez dişlerin fırçalanması, diş fırçasının her 3 ayda bir değiştirilmesi ve günde bir kez dişlerin diş ipi ile temizlenmesi gerektiğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.