Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özfırat: Tek kubbe altında ibadet etmeliyiz

Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı ve Kurucusu Yılmaz Özfırat, Cami-Cemevi projesine destek verdiklerini söyledi. Özfırat, "Tek kubbe altında, tek bir Allah'ın kulu olarak ibadet edebiliriz." dedi.Birincisi düzenlenen 'Marka Şehir Bolu ve...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özfırat: Tek kubbe altında ibadet etmeliyiz
Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı ve Kurucusu Yılmaz Özfırat, Cami-Cemevi projesine destek verdiklerini söyledi. Özfırat, "Tek kubbe altında, tek bir Allah'ın kulu olarak ibadet edebiliriz." dedi.

Birincisi düzenlenen 'Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali'nin ikinci gününde dün akşam Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. Bolulu vatandaşlarla buluşan Antakya Medeniyetler Korosu Bolu Belediye Meydanını dolduran yaklaşık 5 bin kişiye 3 semavi dinin ilahilerini ve Bolu türkülerini seslendirdi.

Konser sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı ve Kurucusu Yılmaz Özfırat Kasım ayının 12'sinde Lüksemburg daha sonra ise Strasbourg şehirlerinde konser vereceklerini söyledi. Son olarak Bazel şehrinde konser vereceklerini belirten Özfırat, "Bizim için en önemlisi Strasbourg ayağıdır bu konserin. Burada Uluslararası Lahey Adalet Divanı var. Bizler oraya gidip göstermek istiyoruz; İşte bakın Türki'ye Cumhuriyeti bir arada yaşama kültürünü tüm dünyaya gösterebilecek kadar büyük bir ülkedir. Bizim hakkımızda kararlar alınırken bir kere daha düşünülmesini istiyoruz. Bir arada yaşama kültürü dünyada sadece bizim ülkemizde var. Osmanlı İmparatorluğu'ndan bu yana dünyaya medeniyeti göstermişiz. Bunu bu platformlara taşımak da onur kaynağı oluyor bizim için" ifadelerini kullandı.

CAMİ-CEMEVİ PROJESİ

Cami-Cemevi projesine destek verdiklerini söyleyen Yılmaz Özfırat, "Biz kurulduğumuz günden buya bir projemiz vardı. Demiştik ki bir bina düşünün tek kubbesi olsun. Bir kapısından Sinagog'a, bir kapısından kiliseye, bir kapısından Cemevine girilsin. Tek Kubbe altında herkes farklı kapılarda ama tek bir Allah'ın kulu olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bence bu ayrıştırmadan çok birleştirme olacaktır. Nereden giderseniz gidin tek bir yere çıkıyorsunuz. Hepimiz tek Allah'ın kuluğuyuz, bunu bir kez daha düşünmeliyiz. Bu projelerin insanları bir araya getireceğine inanıyorum ve destekliyorum." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.