Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel Serhat Kurumları’nda burslu okumak isteyen öğrenciler yarıştı

Serhat Eğitim Kurumları 17. 'Altın Çocuklar Yarışıyor' yarışması düzenledi. Başarılı olan öğrencilerin burslu okuma imkanı bulacağını söyleyen Özel Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Raşit Karakaya, gösterilen ilgiden çok...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özel Serhat Kurumları’nda burslu okumak isteyen öğrenciler yarıştı
Serhat Eğitim Kurumları 17. 'Altın Çocuklar Yarışıyor' yarışması düzenledi. Başarılı olan öğrencilerin burslu okuma imkanı bulacağını söyleyen Özel Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Raşit Karakaya, gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını, sınava 3 bin 127 kişinin katıldığını ifade etti.

Van’da 26 yıldır eğitim veren Serhat Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim veren Serhat Özel Serhat Lisesi ve Nevbahar Koleji, bu sene 17. Altın Çocuk Yarışması düzenledi. Bugünkü oturumuna İlköğretim 4. sınıf, ortaokul 5., 6., 7. ve 8., lise 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen sınav neticesinde dereceye girecek öğrencilere Serhat Eğitim Kurumları'nda burslu okuma imkânı sağlanacak. Sınav sebebiyle erken saatlerde, Özel Serhat Koleji binasına giden öğrenciler ve velilerinin heyecanlı olduğu gözlendi. Okul girişinde sınav yerlerini öğrenen veliler, daha sonra salon ve bahçede çocuklarını bekledi.

Sınavla ilgili bilgi veren Özel Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Raşit Karakaya, bursluluk sınavına gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, "Bu yıl beklediğimizin çok üzerinde bir katılım var. Bu durum bizi çok memnun etti. Önemli olan, başarılı öğrencilerimizin fırsat bulabilmesiydi. Rağbet gösteren öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Yönetim kurulumuza da tanımış oldukları bu fırsattan dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.

Okulun, her yıl olduğu gibi bu yıl da önemli başarılara imza attığını belirten Karakaya, “TEOG-1'de üç Türkiye birincisi var. YGS’de ise Van'da tüm alanlarda il birincisi çıkardık. Van‘da YGS’nin yine ilk altı öğrenci kurumuzun öğrencisidir.” diye konuştu.

Sınavı, öğrencilerin seviyelerin belirlemek ve becerilerini geliştirmek için de yaptıklarını belirten Sınav Koordinatörü Ercan Yektaş ise sınava şu ana kadar 3 bin 127 kişinin katıldığını söyledi. Yektaş, sınav hakkında şu bilgileri verdi: "Başarılı olan öğrencilerin burslu okumasının yanında, öğrencilerin seviyelerinin gerektirdiği bilgi ve beceriyi kazandırma, kendilerini ve okullarını temsil etme yeteneğini geliştirme amacıyla altın çocuklar yarışmasını düzenledik. Merkez ve ilçelerden sınava katılanlar kendi alanlarında 600 kişiye yakın bursluluk hakkı kazanabilecek.”



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.