Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel Piri Reis Eğitim Koleji'ndeki bursluk sınavına yoğun katılım

Muğla'da beş yıldır faaliyet gösteren Özel Piri Reis Eğitim Kurumları'nda düzenlenen Pimatya Bursluk Sınavı'na yoğun katılım oldu. Menteşe, Ula, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinden 4, 5, 6 ve 7. sınıflara yönelik yapılan sınava,...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla'da beş yıldır faaliyet gösteren Özel Piri Reis Eğitim Kurumları'nda düzenlenen Pimatya Bursluk Sınavı'na yoğun katılım oldu. Menteşe, Ula, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinden 4, 5, 6 ve 7. sınıflara yönelik yapılan sınava, yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Dereceye girecek öğrencilere, Piri Reis Eğitim Kurumları'nda burslu okuma imkânı sağlanacak.

Pire Reis Kurumları Genel Müdürü Ömer Doğan, kaliteli ve ilkeli eğitimiyle Muğla'da birçok ilki getiren ve son yıllarda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren kurumlarının, düzenlediği bu yılki sınava rekor katılım olduğunu söyledi. Beş yıldır faaliyet göstermelerine rağmen bu yıl bin 500 öğrencinin sınava girmek için başvurduğunu dile getiren Doğan, "Kurumumuz, Türk milli eğitiminin genel amaçları doğrultusunda, Muğla genelinde ilköğretim okullarının 4, 5, 6 ve 7. sınıflarında okuyan öğrenciler arasında derslere olan ilgiyi arttırmak, öğrencilerin seviyelerini göstermelerini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla Pimatya Bursluluk Sınavı düzenledi. Kurumlarımız eğitim öğretim kalitesi, fiziki imkânları, sosyal ve sportif faaliyetleri, yabancı dil öğretimiyle son yıllarda çok iyi bir çıkış yakalamış ve Türkiye'nin en başarılı okulları arasına girmiştir. Yakalanan sportif başarılar ve sınavlarda elde edilen Türkiye dereceleri bunun en güzel ispatıdır. Bursluluk sınavına yapılan bu rekor başvuru, Muğla halkının okulumuzun eğitim kalitesi ve başarısına ne kadar güvendiğinin en açık göstergesidir. Bu yoğun ilgi ve güven, Muğla'nın en çok tercih edilen özel okulu olmamız sonucunu doğurmuştur. " dedi.

Doğan, ödüllü sınava katılan bütün öğrencilere hediye verileceğinin altını çizerek, "Sınava girip barajı aşan öğrenciler, kontenjan durumuna göre okullarımıza burslu olarak kayıt yaptırabilecekler. Dereceye giren öğrencilere, her sınıf için birinciye tablet ve altın madalya, ikinciye bisiklet ve gümüş madalya, üçüncüye mp5 ve bronz madalya verilecek. Ayrıca dereceye giren öğrencilerin öğretmen ve okuluna da hediyeler verilecek." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.