Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği 9. kez değişti

Millî Eğitim Bakanlığı’nın ilki 2012 yılında yürürlüğe konulan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde 9. kez değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliklerle eğitim ve öğretim desteği kapsamında destekten faydalanan öğrenciler,...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Millî Eğitim Bakanlığı’nın ilki 2012 yılında yürürlüğe konulan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde 9. kez değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliklerle eğitim ve öğretim desteği kapsamında destekten faydalanan öğrenciler, Eylül ayı içerisinde başka bir okula nakil olmaları hâlinde eğitim ve öğretim desteği hakkını kaybedecek.

Yönetmeliğin 6. maddesinin yedinci fıkrasında geçen ‘bir yıllık’ ibareleri ‘üç yıllık’ olarak değiştirildi.
11. maddenin ikinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan ‘asansör’ ibaresinden sonra gelmek üzere ‘veya engellilerin erişilebilirliğini sağlayan taşıma ve iletme sistemlerinin’ ibaresi eklendi.
Yönetmeliğin 26. maddesinin dördüncü fıkrasındaki ‘mesleki ve teknik liseler ile’ ibaresi yürürlükten kaldırıldı.
38. maddenin ikinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan ‘usta öğreticiler’ ibaresinden sonra gelmek üzere ‘ve uzman öğreticiler’ ibaresi eklendi.
44. maddenin birinci fıkrasının ikinci cümlesinin başına ‘Sözleşme süresi sona erenler hariç olmak üzere’ ibaresi eklendi.
46. maddenin yedinci fıkrasında geçen ‘cumartesi günleri’ ibaresi ‘hafta sonu’ olarak değiştirildi.

Aynı Yönetmeliğin Ek-2 nci maddesinin üçüncü, dördüncü, beşinci, yedinci ve dokuzuncu fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirildi ve aynı maddeye aşağıdaki on ikinci fıkra eklendi:
“Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen okullar ve öğrenciler Ağustos ayı içerisinde MEBBİS ve e-Okul üzerinde oluşturulan modül üzerinden müracaat ederler. Eğitim ve öğretim desteği verilecek asil öğrenciler, Eylül ayı içerisinde Ek-12’ye göre tespit edilir. Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak okullar ve öğrenciler Genel Müdürlük internet sayfasında duyurulur.
Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrenciler, e-Okulda oluşturulan modül üzerinden tercihlerine uygun okula yerleştirilir. Eğitim ve öğretim desteği kapsamında destekten faydalanan öğrenciler, Eylül ayı içerisinde başka bir okula nakil olmaları hâlinde eğitim ve öğretim desteği hakkını kaybederler.
Öğrencinin, eğitim ve öğretim desteğinden yararlanabilmesi için, Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama E-Kılavuzunda belirtilen başvuru ve yerleştirme takvimine göre Eylül ayı içerisinde okula kaydının veya naklinin yapılmış olması gerekir. İle ayrılan eğitim ve öğretim desteği alacak öğrenci sayısının tamamının kullanılmaması durumunda Genel Müdürlük iller arasında kontenjan dağılımını düzenleyebilir.
Bu Yönetmeliğin Ek-1 inci maddesi kapsamında eğitim ve öğretim desteği verilen okullar ile ücretsiz veya kurumun ilan ettiği yıllık ücretin yüzde 51’i ve fazlası oranında burslu okutulan öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmez.
Ek-12’deki forma göre yapılacak değerlendirmede eşitlik olması durumunda, öncelikle bir önceki yılın yıl sonu başarı puanı yüksek olan, eşitliğin bozulmaması durumunda özürsüz devamsızlığı az olan yerleştirilir. Eşitliğin yine bozulmaması halinde ise yaşı küçük olan öğrenci yerleştirilir.
Eğitim ve öğretim desteği kapsamında inceleme soruşturma geçirip ikinci kez ceza alan özel öğretim kurumları bir yıl süreyle eğitim ve öğretim desteği kapsamı dışında tutulur.”

Aynı Yönetmeliğin ekleri EK-10 ile EK-12 ekteki şekilde değiştirilmiş ve EK-11 yürürlükten kaldırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.