Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öz İpliş-İş: İşçiler sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldı

Öz İpliş-İş Sendikası, Sakarya 1.Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında beş işçinin sendikaya üye olduğu gerekçesiyle işten atıldığını iddia etti. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, sendikaya...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öz İpliş-İş: İşçiler sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldı
Öz İpliş-İş Sendikası, Sakarya 1.Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında beş işçinin sendikaya üye olduğu gerekçesiyle işten atıldığını iddia etti.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, sendikaya üye olan işçiler üzerinde psikolojik baskılar yapıldığı belirtilerek “Fabrika yönetimi tarafından panolara işçilerin kişiliklerine hakaret eden yazılar asılmıştır.” denildi. Bu gelişmeler üzerine sendika yönetimi olarak fabrika önüne üye işçilere destek için gidildiği ifade edilen açıklamada, “Fabrika önüne giden sendikacı arkadaşlarımız, fabrika yönetiminin sopalı çeteleri tarafından alçakça ve haince bir saldırıya uğramışlardır. Bu ülkede yasaları hiçe sayan bu gözü dönmüş işveren ve maşalarının adalet önünde hak ettikleri cezayı almaları için mücadele edeceğiz. Onlar çalışanların haklı sebeplerini dağ kanunları ile susturacaklarını sanıyorlarsa aldanıyorlar. Zorbalıkla çözüm arayan bu insanların, anlaşılan sosyal diyalog mekanizmalarını kullanma gibi bir niyetleri de yok." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca kimsenin sendikaya üye olmaya, üye kalmaya, üyelikten ayrılmaya zorlanamayacağı dile getirilerek, sendikal hakların kullanılmasını engelleme fiillerinin suç olduğu vurgulandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.