Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otobüs ve minibüslere engelliler için verilen süre doldu

Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü Başkanı Selim Özen, belediyelerin şehir içinde kendilerince sunulan ya da denetimlerinde olan toplu taşıma hizmetlerinin özürlülerin erişebilirliğine uygun olarak dizayn etmeleri için tanınan sürenin bugün...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 22:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Otobüs ve minibüslere engelliler için verilen süre doldu
Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü Başkanı Selim Özen, belediyelerin şehir içinde kendilerince sunulan ya da denetimlerinde olan toplu taşıma hizmetlerinin özürlülerin erişebilirliğine uygun olarak dizayn etmeleri için tanınan sürenin bugün itibariyle dolduğunu söyledi.

Selim Özen, yaptığı açıklamada, 5378 sayılı Özürlüler Kanunu'nun geçici 3’ncü maddesinde yer alan “Büyükşehir belediyeleri ve belediyeler, şehir içinde kendilerince sunulan ya da denetimlerinde olan toplu taşıma hizmetlerinin özürlülerin erişebilirliğine uygun olması için gereken tedbirler alır. Mevcut ve özel toplu taşıma araçları, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten 7 yıl içinde özürlüler için erişilebilir duruma getirilir” hükmünü hatırlatan Özen, hazırlık için verilen 8 yılın ardından 3 yıllık ek sürenin de bugün itibariyle sona erdiğini hatırlattı.

Selim Özen, valilikler bünyesinde oluşturulan izleme ve denetleme komisyonlarının denetim yaparak mevzuata uymayanlara gereken cezanın verilmesini istedi. Verilen bu kadar süreye rağmen toplu taşıma araçlarının büyük çoğunluğunun engellilerin kullanımına uygun hale getirilmediğini dile getiren Özen, denetleme komisyonundan gereken cezai işlemin uygulanmasını istedi.

Selim Özen, yasa gereği eksikliklerini bu zaman dilimi içinde tamamlamayan, umuma açık hizmet veren her türlü yapı ve açık alan malikleri ile toplu taşıma araç sahibi olan gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine her bir tespit için bin Türk lirasından 5 bin Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.