Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖSO ilerlemeye devam ediyor!

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Cerablus ve Çobanbey bölgelerinde terör örgütü IŞİD'den 5 köyü alarak ilerleyişini sürdürdü.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÖSO ilerlemeye devam ediyor!
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 4. gününde Cerablus'un güneyinde terör örgütlerince cephanelik ve komuta yeri olarak kullanılan bir baraka ve mevzii kullanılamaz hale getirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre; Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bu sabah Cerablus'un güneyinde tespit edilen terör örgütlerince cephanelik ve komuta yeri olarak kullanılan bir baraka ve mevzii kullanılamaz hale getiridi. Havadan yapılan keşif faaliyetinde kullanılamaz hale getirilen barakada art arda ilave patlamaların meydana geldiği tespit edildi.

5 KÖY ELE GEÇİRİLDİ

Halep ilinin kuzeyindeki Cerablus'ta geçen salı ilçe merkezine hakim olan ÖSO, bölgenin güneybatısında Elvaniye, Kamir (Haymar) ve Aşağı Karakuyu köylerini IŞİD'den aldı. Muhalifler, Türkiye sınırında Gaziantep'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey ilçesinde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirdi.

ÖSO güçleri, köylerde mayın ve patlayıcı temizliği yapıyor. AA muhabirine bilgi veren ÖSO komutanları Cerablus'un batı ve güneybatısı ile Çobanbey'deki ilerleyişlerinin devam edeceğini bildirdi. Diğer taraftan, Cerablus'ta hayatın normale dönmeye başlamasıyla IŞİD militanlarından kaçan bölge halkının evlerine dönüşü sürüyor.

Dün ilçeye ulaşan Türk Kızılayı, halka sıcak yemek dağıtmaya başlamıştı. Bölge sakinlerine gıda ve giysi yardımları ile Kurban Bayramına yönelik destek paketleri hazırlayan Türk Kızılayı, yol güvenliğinin artmasıyla insani yardımlarını on binleri içine alan daha geniş bir kitleye ulaştıracak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.