Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ortaokul öğrencileri küresel sorunları İngilizce tartıştı

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Aliye Boydak, İstikbal, Akansu ve Yelkenoğlu Ortaokullarında eğitim gören öğrenciler, küresel sorunları masaya yatırdı ve çözüm önerileri getirdi. Kılıçaslan Junior Kamun Topluluğunun...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2015 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ortaokul öğrencileri küresel sorunları İngilizce tartıştı
Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Aliye Boydak, İstikbal, Akansu ve Yelkenoğlu Ortaokullarında eğitim gören öğrenciler, küresel sorunları masaya yatırdı ve çözüm önerileri getirdi.


Kılıçaslan Junior Kamun Topluluğunun organize ettiği etkinlik, Kılıçaslan Liseleri toplantı salonlarında 2 komite halinde gerçekleşti. 51 öğrencinin katıldığı etkinlikte her bir öğrenci farklı ülkeler adına delege olarak görev aldı. AB modelinin uygulandığı çalıştayda açılış konuşmaları dahil bütün konuşmalar ve bildiriler İngilizce yapıldı. Öğrenciler, küresel açlık, savaşlar ve çocuk istismarı gibi konuları masaya yatırdı.

Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül, öğrencilerin bu tür çalıştaylarla hem dünya sorunlarına dikkat çekmiş hem de yabancı ülkeler adına delegelik yaparak İngilizcelerini geliştirmiş olacaklarını söyledi. Öngül, “Bu çalışmanın sizler için ne kadar önemli olduğunu ileri ki yıllarda daha iyi anlayacaksınız. Özellikle gençlerin dünya sorunlarına çözüm aradığı böylesi çalışmalara, Birleşmiş Milletler büyük önem veriyor ve sonuç bildirgelerini dikkate alıyor.” dedi.

Kamun Topluluğu Başkanı ve Kılıçaslan IB World School öğrencisi Ahmet Sungur da, “Geçtiğimiz yıllarda lise boyutunda düzenlediğimiz Kamun(Kılıçaslan Model United Nations) çalıştaylarını bu yıl Junior Kamun adıyla ortaokul seviyesinde gerçekleştirdik. Sunumların İngilizce yapıldığı komitelerde alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılacak.” şeklinde konuştu.

8 saat etkinliğin sonunda katılımcı öğrencilere sertifikalar verilirken en başarılı delegelere de plaket takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.