Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ORS'den işçilere çağrı: İşbaşı yapın

Ankara'nın Polatlı ilçesinde 2 bine yakın işçi çalıştıran Orta Doğu Rulman (ORS) fabrikasında iş bırakma eylemi devam ediyor.Fabrika yönetimi, yazılı açıklama yaparak işbaşı çağrısı yaptı.İki ay önce tezgahları kapatarak fabrika...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara'nın Polatlı ilçesinde 2 bine yakın işçi çalıştıran Orta Doğu Rulman (ORS) fabrikasında iş bırakma eylemi devam ediyor.Fabrika yönetimi, yazılı açıklama yaparak işbaşı çağrısı yaptı.

İki ay önce tezgahları kapatarak fabrika önünde eylem yapan işçiler, fabrika yönetimi ile yapılan görüşmelerin ardından işbaşı yapmışlardı. Hafta içi fabrika önünde toplanan işçiler, bir önceki eylemde işveren tarafından verilen sözlerin tutulmamasını gerekçe göstererek tekrar eyleme başladı. Dün fabrika önünde toplanan işçiler cuma namazını fabrika önünde kıldı. Çadır kurarak eylemlerini sürdüren işçiler, gün boyunca siyasi temsilciler ve sivil kuruluşlar tarafından ziyaret edildi.

Eylemde açıklama yapan işçi temsilcisi Kazım Ercan, "ORS bizim fabrikamızdır. İşçi kardeşlerim günde üç vardiya çalışarak emekleriyle fedakarlıklarıyla bu fabrikayı bu günlere getirdi. 4 bloktan oluşan fabrika büyüyerek iki blok daha eklenmiş, 6 blok olmuştur. Biz sadece bize verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz." dedi.

Orta Doğu Rulman Fabrikası yönetimi ise yaptığı yazılı açıklamada, 2 ay önceki eyleme dair hiçbir yasal işlem yapılmadığını belirtti. İşçilerin işlerinin başına dönmesi istenen açıklamada şöyle denildi: "Toplu iş sözleşmesine ilaveten şimdiye kadar işçilerimize bin 850 TL brüt ücret ödenmişti. Önümüzdeki dönemde brüt 3 bin 500 TL daha ücret ödeneceği duyurulmasına rağmen işçiler bu ek ödemeyi reddederek ilave taleplerde bulunmuşlar, bu talepler reddedilince de yasa dışı eyleme başlamışlardır. Şimdiye kadar hiçbir işçi bireysel olarak istifa başvurusu yapmamıştır. Bu süreçte iş akdi feshedilmeyen bütün işçilerimiz dönerek iş yerinde çalışmaya devam edebilir. Aksi durumda yönetimin hiç arzu etmediği 6356 sayılı sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunu ile 4857 sayılı iş kanunu hükümleri çerçevesinde yasal hakların kullanılacağı ve zararlarımızın tazmin edileceği hususunu sizlere hatırlatmayı vicdani bir görev sayarız. Sizleri aklıselime, sağduyuya ve son kez işinizin başına dönmeye davet ediyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.