Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman İşletme Müdürlüğü kaçak kesim yapan köyü mahkemeye verdi

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, zati ihtiyaç olarak köylülere verilen odunlarda kaçak kesim yapıldığı iddiasıyla merkeze bağlı Kurtköy'de evi bulunan 99 hane reisini mahkemeye verdi.Yalova Orman İşletme Müdürlüğü Orman Muhafaza...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman İşletme Müdürlüğü kaçak kesim yapan köyü mahkemeye verdi
Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, zati ihtiyaç olarak köylülere verilen odunlarda kaçak kesim yapıldığı iddiasıyla merkeze bağlı Kurtköy'de evi bulunan 99 hane reisini mahkemeye verdi.

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü Orman Muhafaza memurları, Kurtköy'de zati ihtiyaç olarak köylülere verilen odunlarda 447 adet meşe, 418 adet kayın, 83 adet kestane olmak üzere 948 adet dikili ağacın damgasız olarak kesildiğini tespit etti. Bunun üzerine Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, durumu mahkemeye taşıdı ve konuyla ilgili olarak Kurtköy Muhtarlığı’na dava açtı. Köylüler Yalova 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde Orman Kanunu'na muhalefetten hakim karşısına çıktı. Çoğu ilk kez hakim karşısına çıkan köylüler ise tüm köyün sanık olarak mahkemeye çıkarılmasına bir anlam vermedi.

Davada Köy Muhtarı Abdurkadir Dursunbek ve aza Ahmet Sefer Özkan’ın yargılanma sürecinde, Yalova 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nce ormanda belirlenen yerlerde ağaçların kesimini yapan köylüler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Orman Kanununa Muhalefet suçundan köyde ikamet eden 99 hanenin reisi, sanık olarak mahkemeye çağırıldı. Sanıkların büyük bir kısmı duruşma salonunda hazır bulundu.

HAKİM: DAVA AÇMAMIZ GEREKİYORDU

Hakim Ali Naki Ceylan, yaşanan durumla ilgili sanıklara bilgi verdi. Daha önce buna benzer bir durumun Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde gerçekleştiğini ifade eden Hakim Ceylan, benzer davada verdikleri beraat kararının üst mahkemece iptal edildiğini ifade etti. Üst mahkemeden kararın dönme sebebini açıklayan Ceylan, “Üst mahkeme, sadece kesimi yapan muhtarlığın yetkililerinin değil, kesime katılan herkesin sanık olarak yargılanması gerektiği yönünde görüş bildirmişti. Bu nedenle de dava açmam gerekiyordu” dedi.

Ardından duruşmaya katılan sanıkların tek tek ifadesine başvuruldu. Sanıklar ifadelerinde kesilmesi için damgalanan ağaçların dışında kesim yapmadıklarını söyledi. İfadelerin ardından duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Mahkeme sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kurtköy Muhtarı Abdurkadir Dursunbek, “Bu bizim köylüye bir ders olsun. Aslında köylünün burada hiçbir suçu yok. Herkes nakliyesini almış götürmüş. Bunda yapılacak pek fazla bir şey yok.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.