Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Org. Akar böyle rehin alındı!

Darbe kalkışmasının yaşandığı akşam Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın durumu en çok merak edilen husustu. Org. Akar, karargahta etkisiz hale getirildikten sonra Akıncı Hava Üssü’ne nakledilmişti. Peki TSK’nın en tepe komutanı ve ana karargahı nasıl ele geçirildi?

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Org. Akar böyle rehin alındı!


Hakan ŞANLITÜRK/Ankara

Darbe kalkışmasının yaşandığı akşam Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın durumu en çok merak edilen husustu. Org. Akar, karargahta etkisiz hale getirildikten sonra Akıncı Hava Üssü’ne nakledilmişti.

Peki TSK’nın en tepe komutanı ve ana karargahı nasıl ele geçirildi?

Genelkurmay Karargahı’nın ele geçirildiği saatler Org. Hulusi Akar’ın karargahtan çıkış yaptığı sırada gerçekleşti. Mesai bitiminde makamından çıkan Org. Akar aracına doğru harekete geçti. Bu sırada Özel Kuvvetler Komutanlığı’na mensup bir otobüsle subay ve astsubaylardan oluşan 30 kişilik bir ekip Genelkurmay’a geldi.

Ekibin başında bulunan personel Org. Akar’a, “Saldırı olacağı düşünülüyor. Sizi yukarı çıkaralım güvenlik önlemi alalım” dedi. Org. Akar bunun üzerine karargaha gelen özel kuvvet askerleriyle birlikte makamına geçti.

Makam odasına geri dönüldüğünde acı olaylar yaşanmaya başlandı. Emir subayı silahını çekerek Org. Akar’ın başına dayadı. “Darbe yapıyoruz” dedi. “Bize zorluk çıkarmazsan sıkıntı yaşamazsın” diye ekledi. Ardından da hazırladıkları yazılı talimatı imzalamasını istedi. Manzaraya bakar mısınız? Paşa’nın emir subayı komutanının başına silah dayıyor. Org. Akar ardından da emir subayı tarafından bağlanıyor. Org. Akar’ın fiziki şiddete maruz kaldığı da gelen bilgiler arasında.

Makam odasında bunlar olurken dışarıda da durumun farkına varan Org. Akar’ı korumakla görevli 10 kişilik özel kuvvet elemanı ile otobüsle özel kuvvetlerden gelen 30 kişilik ekip arasında çatışma başladı. Kanlı mücadele sonrası Org. Akar’ı koruyan 10 kahraman koruma şehit edildi. Genelkurmay karargahı kanlı mücadele sonrası kalkışmacı çete tarafından kontrol altına alındı.

Cuntacı çetece aynı operasyonu Jandarma genel Komutanlığı ve diğer önemli karargahlarda gerçekleştirmeye çalıştı. Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri cephesindeki komutanların ikili oynadığı yönünde bilgiler de var.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Genelkurmay’a inen helikopterle Org. Akar Akıncı Hava Üssü’ne nakledildi.

O gecenin önemli adreslerinden Kara Havacılık Okulu Komutanı Tümgeneral Hakan Atış’da, Org. Akar’ınkine benzer şekilde etkisiz hale getirildi. Fethullahçı bazı pilotlar komutana silah çekip etkisiz hale getirerek ellerini bağladı. Burada Skorski ve Süper Kobra Helikopterleri vardı. Daha sonra da anahtarları alınan helikopterlerle o gece yaşanan kanlı eylemlere imza atıldı.

Son olarak da halkın bu kalkışmanın önlenmesindeki önemini vurgulayacak bir bilgi. O gece daha fazla tank sokaklara çıkacaktı. Vatandaş tankların önüne yatarak, çeşitli şekillerde engelleyerek tarih yazdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.