Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Önce yaylaya çıkma yasağı konuldu, sonra para karşılığı yasak kaldırıldı"

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın'ın yeğeni Ethem Yalçın, olayın perde arkasını anlattı. Yalçın, PKK'lıların, köylülere önce yaylalara çıkma yasağı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Önce yaylaya çıkma yasağı konuldu, sonra para karşılığı yasak kaldırıldı"
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın'ın yeğeni Ethem Yalçın, olayın perde arkasını anlattı. Yalçın, PKK'lıların, köylülere önce yaylalara çıkma yasağı koyduğunu, sonra para karşılığı yasağı kaldırdığını iddia etti.

Ethem Yalçın, amcasının PKK'lılar tarafından tehdit edildiğini belirterek, ''Bu seçimden sonra HÜDA PAR'a oy verdiklerinden dolayı, köyde olan bazı baskılardan dolayı şehidi 1-2 sefer tehdit etmişlerdi. Bu da tehditlere boyun eğmeyerek safını net bir şekilde belirlemiştir.'' dedi.

VÜCUDUNDAN 25 KURŞUN ÇIKARTILDI

Seçimden sonra köyden istedikleri oyu alamadıkları için baskı kurulduğunu belirten Ethem Yalçın, ''Bundan dolayı işte PKK'lılar gelip köyde kendilerine oy çıkmadıkları için önce köylü yaylalarından oldular. Sonra da 10-15 gün sonra hane başı 3 milyar ceza keserek köylüler tekrar yaylalarına gittiler. Bu arkadaşı da tehdit etmişlerdi 1-2 sefer. 2 veya 3 kişi tam olarak bilmiyoruz, beyaz bir Connect ile şehidin evine de gitmiş, hanımına sormuş 'kocan Fethi nerededir' diye. Ondan sonra Fethi yoldan çıkarken karısı bunu geri aramış. Demişler ki böyle böyle 2 kişi gelmiş seni sormuş bu da yoldan geri dönünce onlar yanlarına gelmiş taramışlar ve vücudundan 25 tane kurşun çıkartıldı.'' diye konuştu.

Ethem Yalçın, şöyle devam etti: ''HÜDA PAR üyesidir. Son 1-2 yıl içinde gelip gidiyordu. Ahlakı da gerçekten çok güzeldi. Böyle çok mütevazi, çok halim, selim kendi işinde böyle çevresi, köylüsü ondan hayasından bahsederken, keşke bir sefer dahi bu adam başını kaldırıp bize baksaydı diyorlar. İşte mütedeyyin kişiliğinden dolayı, İslami kişiliğinden dolayı bunu şehit ettiler.''
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.