Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önce türbeyi soyup sonra pişmanlık namazı kılmışlar

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Piremir Mahallesi'ndeki Pir Emir Mehmed Türbesi'ni soyan zanlılar, ardından pişmanlık namazı kıldı.Geçen çarşamba gecesi kapısını tekmeyle kırarak türbeye giren zanlılar, içindeki parayı almak istedikleri...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Önce türbeyi soyup sonra pişmanlık namazı kılmışlar
Bursa’nın Yıldırım ilçesi Piremir Mahallesi'ndeki Pir Emir Mehmed Türbesi'ni soyan zanlılar, ardından pişmanlık namazı kıldı.

Geçen çarşamba gecesi kapısını tekmeyle kırarak türbeye giren zanlılar, içindeki parayı almak istedikleri yardım kasasını açamayınca çaldı. Kabrin yanında bulunan dolapları talan ederek, kapıyı kullanılamaz hale getirdiler. Türbede asılı "Edep Ya Hu" ve "Edeple gelen edeple çıkar" yazıları dahi onları durdurmaya yetmedi.

Türbeye hırsızları, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Olaydan sonra kayıplara karışan zanlılar, polis tarafından kısa sürede yakalandı. Güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği görevlileri, eşkalleri belirlenen F.M. (25) ve M.Y.'yi (23) dün öğleden sonra aynı mahallede gezerken gözaltına aldı.

İfadelerinde, dua etmek için gittikleri türbeyi alkolün de etkisiyle soyduklarını söylediği iddia edilen zanlıların, "Pişman olduğumuz için ertesi gün cuma namazına gittik, tövbe ettik. Alkolün etkisiyle bu hatayı yaptık, çok pişmanız." dediği öğrenildi. Yardım kasasından 25 lira çıktığını, onunla da sigara alıp yemek yediklerini söylediği belirtilen zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Çıkışta gazetecilerin, “Neden yaptınız? Hiç korkmadınız mı?” sorularına cevap vermeyen zanlılar, başlarını koltuk altlarına gizlemeye çalıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.