Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önce bayrama, sonra ucuz balığa koştular

Zonguldak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan vatandaşlar, Karadeniz’deki hamsi bereketiyle ikinci bayramı yaşadı. İlk olarak Gazipaşa Caddesi üzerinde düzenlenen tören,...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Önce bayrama, sonra ucuz balığa koştular
Zonguldak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan vatandaşlar, Karadeniz’deki hamsi bereketiyle ikinci bayramı yaşadı.

İlk olarak Gazipaşa Caddesi üzerinde düzenlenen tören, Zonguldak Valisi Ali Kaban, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, diğer protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Kaban’ın halkı selamlamasının ardından başlayan tören; şiir okunması, başarılı öğrencilere ödül verilmesi ve geçiş töreniyle devam etti.

BAYRAM TÖRENİNDEN LİMANDAKİ UCUZ BALIĞA KOŞTULAR

Coşkulu geçen bayram kutlamalarının ardından limanda tonlarca hamsi satıldığını duyan vatandaşlar, çocuklarıyla limana koştu. 7-8 kiloluk poşetlere doldurulan hamsi balığını 5 liradan satın alan vatandaşlar, evlerinin yolunu tuttu.

İki bayramı bir arada yaşadıklarını belirten vatandaşlardan Muzaffer Kocabaş, “Torunumla bayrama geldik. Önce Cumhuriyet bayramını kutladık, sonra buraya balığa geldik. Balık bu sene çok bol.” dedi. 13 yaşından beri balıkçılıkla uğraşan Salih Eliyazıcı(31) ise Zonguldaklılara çifte bayram yaşattıklarını kaydetti.

iki çocuğuyla etkinliklere katılan Erdal Güzelbaş ise, “Çocuklarla önce bayrama geldik, töreni izledik. Sonra balık almaya geldik. Güzel bir gün oldu” şeklinde konuştu.

Torunlarıyla balık almaya gelen Gülcan Çebi(50) de şunları söyledi: “Torunlarımla önce bayrama sonra balığa geldik. Hava da çok güzel. Baktım herkes ucuz diye hamsi peşine koşuyor, biz de geldik. Torunlar çok sevindi. Gemiyi gezdirdim onlara. Çocuklar çifte bayram yaşadı, çok güzel oldu.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.