Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ömerli Barajı'nda kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Şile Ömerli Barajı'nda gezmek için açılan 3 kişiden 2'si, kayığın alabora olaması sonucu kayboldu. Jandarma'nın sualtı arama kurtarma ekipleri ile vatandaşların kaybolanları arama çalışmaları sürüyor. Kayığın alabora olmasından...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şile Ömerli Barajı'nda gezmek için açılan 3 kişiden 2'si, kayığın alabora olaması sonucu kayboldu. Jandarma'nın sualtı arama kurtarma ekipleri ile vatandaşların kaybolanları arama çalışmaları sürüyor. Kayığın alabora olmasından sonra barajdan çıkmayı başaran Ekrem Esastürk de arkadaşlarını aramak için olay yerine geldi. Esastürk, "Onları kurtarmak için çok çabaladım ancak yüzme bilmedikleri için kayboldular." dedi.

Şile'de, Ahmet Demir, Mehmet Kurt ve Ekrem Esastürk gezmek için kayıkla Ömerli Barajı'nda açıldı. Kayğın su alması ve alabora olması sonucu Ahmet Demir, Mehmet Kurt suda kayboldu. Ekrem Esastürk ise yüzerek kıyıya çıkmayı başardı. Gece boyunca devam eden arama kurtarma çalışmaları sabah saatlerinde de devam etti. Jandarmanın arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar kayıp şahıslara ulaşmak için bir çalışma sürdürüyor.

Bu arada, olay yerine kayıpların yakınları da geldi. Umutlu gözlerle iyi haber bekleyen kayıp şahısların yakınları yaşananları anlattı. Ahmet Demir'in amcası Mustafa Demir, "Gezmeye gelmişler, karşıya geçmeye çalışırken dalga oluyor. Kayık su aldıktan sonra panik yapmışlar. Birisi yüzme biliyor. Yüzme bilen kurtuluyor. Diğerleri kayboluyor." dedi.

Olaya tanık olan ve barajdan yüzerek çıkmayı başaran Ekrem Esastürk de arkadaşlarını aramak için baraja geldi. Esestürk yaşadıklarını şöyle anlattı: "3 arkadaş buraya kayığa bindik açıldık. Dalga olunca, kayık ön taraftan su alınca panik yapınca kayığı devirdi. Suya gömüldük. Ahmet Demir yüzme bilmiyordu kayığın üstüne çıkardım. Kayık daha sonra batmaya başladı. Arkadaşımız çırpınmaya başlayınca, kürekleri eline verdim. Ancak panikle kürekleri de kaybetti. Ben kurtarmaya çalıştım ancak beni de suya gömdü. Mehmet Kurt'a döndüm. Olduğu yerde duruyordu. Üstünü çıkar diye bağırdım. Yoksa çıkamayız dedim. Zaten suya gömüldüm. Üstümü çıkarmaya çalıştım. Yüzmeye çalıştım, karşıya çıktım. Sonra koşarak jandarmaya haber verdim."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.