Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ölüme sebep olan alkollü sürücüye 11 yıl 8 ay hapis

İzmir’in Konak ilçesinde, 6 Şubat 2014 tarihinde alkollü halde araba kullanırken motosiklete çarparak bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına sebep olan Volkan Aybars, 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.Kaza, Mürselpaşa...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Konak ilçesinde, 6 Şubat 2014 tarihinde alkollü halde araba kullanırken motosiklete çarparak bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına sebep olan Volkan Aybars, 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaza, Mürselpaşa Bulvarı’nda saat 23.30 sıralarında meydana gelmişti. İddiaya göre Aybark, 35 FL 190 plakalı otomobiliyle zikzak yaparak giderken başka bir otomobile çarpmış, durmadan yoluna devam ederken Konak'tan Karabağlar yönüne giden Gürkan Hüseyin Çaylıoğlu'nun kullandığı 35 DA 0423 plakalı motosiklete de arkadan çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle bariyerlere fırlayan motosiklette Çaylıoğlu ve arkasında oturan, Buca Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Can Yüca yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 16 yaşındaki Yüca, hayatını kaybetmişti. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen sürücü Aybars ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sürücünün 2,81 promil alkollü olduğu belirlenmişti. Olayla ilgili olarak Savcı Aziz Kızıl, otomobil ve motosiklet sürücüleriyle ilgili iddianame hazırlayarak, taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma suçlarından 15'er yıl hapis cezası istemişti. Volkan Aybars asli kusurlu, Gürkan Hüseyin Çaylıoğlu ise ehliyetsiz motosiklet kullandığı için kusurlu bulunmuştu. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kazayla ilgili dava görülürken Eylül 2014 tarihindeki duruşmada Aybars tutuklanmıştı. Davanın karar duruşması bugün yapıldı. Tutuklu sanık Aybars, avukatları Umur Asrav, Pınar Hakimoğlu ve Kamil Erkan Karakaya, ölen Can Yüca'nın babası Mehmet Yüca, yaralanan motosiklet sürücüsü Çaylıoğlu ve avukatları katıldı. Sanık Aybars, olay günü dört bardak votka içtiğini, Yeşildere yolu üzerinde, plakasını alamadığı beyaz renkli bir arabanın, yanından manevralar yaparak geçtiğini, bu otomobilin önde giden motosiklete çarptığını, peşinden kendisinin de motosiklete çarptığını, olayın anlık geliştiğini, beyaz renkli arabadan sonra kendisinin çarpmaması için yeterli mesafenin olmadığını söyledi. Aybars, suçunun alkollü araba kullanmak olduğunu söyleyerek tahliyesi talep etti. Müşteki sanık Çaylıoğlu ise kazada o gün başka araba olmadığını söyleyerek beraatini istedi.

Mahkemede heyeti, sanık Volkan Aybars'ı önce 14 yıl hapis cezasına çarptırdı, duruşmalardaki iyi hali sebebiyle 11 yıl 8 aya indirdi. Ehliyetine de 3 yıl süreyle el koyuldu. Tutuksuz sanık Çaylıoğlu ise beraat etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.