Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ölü ve yaralı sayısıyla ilgili son durum

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Ankara’daki çifte patlamaya ilişkin, “Kayıplarda herhangi bir artış yok. Yoğun bakımlarımız da 53 hasta yatıyor. 5 arkadaşımız yoğun bakımdan servise alındı. Toplam da 78 hasta hastanelerimizde tedavi altında” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2015 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2015 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Ölü ve yaralı sayısıyla ilgili son durum

 

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Ankara Tren Garı Kavşağı’nda düzenlenen Barış Mitingi’nde meydana gelen patlamada yaralılar ile ilgili son gelişmeleri açıkladı. Gümüş, “Kamu hastaneleri, özel hastaneler ve üniversiteler olarak ifade ettiğimiz toplam 31 kaybımız devam ediyor. Kayıplarda herhangi bir artış yok. Yoğun bakımlarımız da 53 hasta yatıyor. 5 arkadaşımız yoğun bakımdan servise alındı. Toplam da 78 hasta hastanelerimizde tedavi altında. 131 hasta toplamda tedavi altındadır. Toplam 356 taburcu yapılmıştır” diye konuştu.

PSİKOLOJİK DESTEK VERİLECEK

Hastane bahçelerinde yaralı yakınları için her türlü imkanların sağlandığını kaydeden Gümüş, taburcu olan hastalara ve ailelerine psikolojik destek verileceğini bildirdi. Gümüş, “Bütün hastanelerimizde bütün yaralılara ve taburcu olanlara psikolojik destek bizzat veriyoruz. Yakınlara da psikolojik destek yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Numune Hastanesi bahçesinde iki kişinin sağlıkçı olmadığı halde sağlık kıyafeti giyerek megafonla kan anonsu yaptığını belirten Gümüş, “Biz bunlarla ilgili de suç duyurusunda bulunacağız. Sağlık hizmetlerinin hastanede dezorganize olmasına sebep olmak. Çünkü bu anonslardan sonra Numune Hastanesine 150 kişi kan vermeye geliyor ve kan merkezi tamamen duruyor, çalışamaz hale geliyor. Bu hizmetler koordinasyonla olması gerekir. Sağlık hizmetinin hizmetini aksatmakta bir sorumluluk gerektirir ve bunun da bir hesabı olur bu kişilerle ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” şeklinde konuştu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.