Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ölen temizlik işçisinin arkadaşları: Sürücüler 5 dakika geç gitse ne olur?

Sarıyer’de yol kenarındaki çöpleri toplayan 41 yaşındaki 3 çocuk babası Rafet Öztürk, yolda zikzaklar çizerek ilerleyen bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Yollarda çalışan temizlik işçilerinin sürekli tehlike altında...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ölen temizlik işçisinin arkadaşları: Sürücüler 5 dakika geç gitse ne olur?
Sarıyer’de yol kenarındaki çöpleri toplayan 41 yaşındaki 3 çocuk babası Rafet Öztürk, yolda zikzaklar çizerek ilerleyen bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Yollarda çalışan temizlik işçilerinin sürekli tehlike altında olduğunu söyleyen arkadaşları, “Sürücüler bilerek otomobillerini üzerimize sürüyor. Adamın çoluğu çocuğu vardı. 5 dakika geç gitse ne olacaktı? Her an bizim başımıza da gelebilir.” dedi.

Olay Maslak Büyükdere Caddesi’nde saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Üç çocuk babası Rafet Öztürk sabah saatlerinde yol kenarındaki çöpleri ve kurumuş yaprakları temizlemek için evinden çıkmıştı. Yolda zikzaklar çizerek ilerlediği öne sürülen Mehmet T. yönetimindeki otomobil yol kenarında temizlik yapan Rafet Öztürk’e çarptı. Öztürk çarpmanın etkisiyle kaldırıma fırlayıp, kafasını betona vurdu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen Öztürk hayata döndürülemedi.

Kazanın ardından olay yerine Öztürk’ün arkadaşları ve Sarıyer Belediyesi yöneticileri geldi. Polis ekipleri incelemelerde bulundu. Sürücünün yolda yarış yaptığını ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Adnan Ayber, “Ölen temizlik görevlisi. Ekmeğinin peşinde olan birisiydi. Yerleri süpürüyormuş. Allah rahmet eylesin.” diye konuştu.

‘BİR CAN GİTTİ’

Arkadaşlarının ölmesi sebebiyle çok üzgün olduğunu belirten temizlik işçisi Halil Solar, “Bir can gitti. Ne kurtaracak bunu? Ölümler Sürekli oluyor. Adam yol vermiyor. Hava yağmurlu oluyor. Araçları, yine üstümüze sürüyorlar. Biz emekçiyiz. Yazık günah. Adamın çoluğu vardı. Değdi mi yani?” ifadelerini kullandı.

“Sürücü 5 dakika geç gitse ne olacaktı?” diyen temizlik görevlisi şöyle devam etti: “Kim ödeyecek bunun hesabını? Can bu ya! Saygı diye bir şey kalmamış. Benim başıma da gelebilirdi.”

Olay sonrası sürücü gözaltına alınırken, polisin incelemesi sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.