Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ölen bebeğin polis babası ortaya çıktı

Bayram tatiline çıkan ve evde yalnız bıraktığı bebeğinin ölümüne neden olan Seçil Müge Doğanay'ın bebeğin babası olduğunu söylediği polis memuru T.A. ilişki yaşadıklarını doğrularken, bebeği bilmediğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Ölen bebeğin polis babası ortaya çıktı


 

Gölcük'te dokuz günlük bayram tatili boyunca annesinin tek başına bıraktığı bebeğin ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada bebeğin babası olduğu iddia edilen polis memuru T.A.'nın da bilgisine başvuruldu. T.A.'nın anne Seçil Müge Doğanay ile Adana'da yaşadığı dönemde birlikte olduğu anlaşılırken, genç polis, "Evlenecektik, ancak ailelerimiz uygun görmeyince ayrıldık" dedi.

Adana'da inceleme

 

Dokuz günlük bayram tatiline giderek "Berk" adını verdiği bebeğinin açlıktan ölümüne neden olduğu iddia edilen öğretmen anne Seçil Müge Doğanay'ın ifadesinde "Polis sevgilimden hamile kaldım" bilgisini vermesinin ardından Adana Emniyeti'nce inceleme başlatıldı.  İncelemede T.A., üst yöneticileri olayla ilgili bilgilendirdi.

'Aileler uygun görmedi'

 

Genç kadınla bir dönem birlikte olan ve halen Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 3 yıllık polis memuru T.A., Doğanay ile uzun süredir görüşmediğini öne sürdü. T.A., "Evlenecektik, ancak ailelerimiz uygun görmediği için ayrıldık" iddiasında bulundu. Polis memuru T.A., "Seçil'in hamileliğinden de, bebekten de haberim olmadı. Uzun süredir görüşmüyoruz" dedi.

 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Annenin şu anda tutuklu olduğunu, adli bir süreç olduğu için olayın her yönüyle incelendiğini vurgulayan Topaca, "Neticede 30-40 tane öğrencimizi emanet ettiğimiz öğretmenimiz. Psikolojisi bu hizmeti yapmaya uygun mudur, değil midir? Bunlara da bakıyoruz. İki tane müfettiş görevlendirdik. Büyük bir ihtimalle annenin psikolojisi de normal değil. Bu, normal bir annenin yapacağı bir davranış değil" ifadesini kullandı.

Babanın kimliği DNA testiyle belirlenecek

 

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bebeğini ölüme terk eden öğretmen Seçil Müge Doğanay ile ilgili soruşturmada Gölcük Cumhuriyet Savcılığı'nca gizlilik kararı alındı. Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada annenin TCK 83'üncü maddesi gereğince tutuklanması istemiyle Gölcük Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiği ve ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılacağı ifade edildi. Cumhuriyet savcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

 

"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan bir soruşturma ile ilgili olarak basında yer alan 'Cani Anne, Gölcükte Dehşet...' başlıklı haberler nedeniyle toplumun doğru bilgilendirilmesi, medyanın bilgi alma hakkı ve toplumu bilgilendirme görevi ile soruşturmanın gizliliği, masumiyet karinesi ve kişilik haklarının korunması orasında bir dengenin sağlanmasının gerekmesi nedeniyle basın açıklaması ihtiyacı duyulmuştur" denildi.

 

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yaman bebeğin babasının kim olduğunu tam olarak tespit edilemediğini belirterek, "DNA için otopside çalışma yapılacak. Çocuk nüfusa kaydı yapılmamış. Annenin tutukluyken soruşturma savcısının istiğiyle jandarma kontrolünde isterse mezarlığa defne katılabiliyor. Definle ilgili yer gösterme hakkı var. Ama şu anda ailesiyle ilgili bize gelen bir bilgi yok. Yasal olarak annesi veya dedesi de alabilir cenazeyi. Akli dengesinin yerinde olup olmadığıyla ilgili şu anda bir inceleme başlatılmadı. Ayrıca anneyle ilgili linç girişiminin doğru olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

'Bebek sesi duyuyorduk'

 

Bebeğini ölüme terk ettiği gerekçesiyle tutuklanan sınıf öğretmeni Seçil Müge Doğanay'ın  oturduğu semtte sessizlik hakim. Mahalle sakinlerinden Şebnem Girger, "Ben öğretmeni tanımıyorum. Ama yaşanan olaya çok üzüldük. O masum çocuğu bizlere verseydi Allah rızası için ben bakardım veya Çocuk Esirgeme Kurumu'na bıraksaydı" dedi.

 

Aynı mahallede oturan Şener Güngör ise yaklaşık 2 aydır geceleri bebek ağlama sesi duyduklarını belirterek Başka bir komşumuzun çocuğu var, o sanmıştık. Belki de ölüme terk edilen bebeğin ağlama sesini duyuyorduk" diye konuştu.

Kaynak: DHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.