Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öldürülen Ukraynalı işadamı, kredi vaadiyle Türkiye’ye getirilmiş

Kredi almak üzere ortağıyla birlikte geldiği Türkiye’de öldürülen Ukraynalı işadamı Ramzi Matta (42) cinayetinde 3’ü yabancı uyruklu 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Matta’nın iş yaptığı Suriyeli işadamı...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öldürülen Ukraynalı işadamı, kredi vaadiyle Türkiye’ye getirilmiş
Kredi almak üzere ortağıyla birlikte geldiği Türkiye’de öldürülen Ukraynalı işadamı Ramzi Matta (42) cinayetinde 3’ü yabancı uyruklu 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Matta’nın iş yaptığı Suriyeli işadamı Samer F.'de var. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturmada taraflar arasında 14 milyon dolarlık alacak verecek meselesi olduğu, konunun yurt dışında mahkemeye intikal ettiği, Matta’nın da ortak iş yaptığı kişiler tarafından kredi almak vaadiyle Türkiye’ye getirildikten sonra öldürüldüğü belirlendi. Matta’nın Türkiye’ye geldiği kişi ve bu kişinin cinayet sonrası ülkeden birlikte ayrıldığı kişilerin yakalanması için resmi işlemlerin başlatıldığı açıklandı.

Başakşehir Kayabaşı’ndaki ormanlık alanda 21 Ağustos günü elleri plastik kelepçeli, parçalanmış halde bulunan cesetle ilgili soruşturmayı yürüten polis, cesedin 14 Haziran’da Türkiye’ye Atatürk Havalimanı’ndan giriş yapan Mısır uyruklu Ukraynalı İşadamı Ramzi Matta’ya ait olduğunu belirledi. Yakınlarının kayıp müracaatında bulunduğu Matta’nın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada polis, Matta’nın birlikte iş yaptığı Alman ortağı Kianosh R. ile birlikte Türkiye’ye geldiği, cinayetin hemen ardından Kianosh R.’nin, kendilerinden bir gün önce Türkiye’ye giriş yaptığı belirlenen Slovan P. ile birlikte ülkeden ayrıldığını tespit etti. İkilinin Türkiye’ye geliş sebebini araştıran polis, Matta ve ortağının kredi almak vaadiyle Türkiye’ye geldikleri, banka ile randevunun ayarlandığı ancak gidilmediğini belirledi.

Matta’nın iş bağlantılarını da inceleyen polis, Matta ile Samer F. isimli işadamı arasında Kianosh R.’nin de aracı olduğu 14 milyon dolarlık tahıl ticaretinden alacak verecek davası olduğunu tespit etti. Cinayetin Ukrayna’da mahkemeye intikal eden bu konunun devamı olabileceğini değerlendiren polis, Samer F.’nin de aralarında bulunduğu 3’ü yabancı uyruklu 11 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 11 şüpheli, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.